Представники православної церкви радять українцям через пандемію коронавірусної інфекції covid-19 на Великдень молитися у себе вдома. Виявляється благословення пасок і яєць віруючі теж можуть зробити самостійно, адже вже є досвід з минулого року.

Про це стало відомо завдяки рецепту на одному з православних Telegram-каналів.

Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka
Освячення паски і яєць в домашніх умовах, фото: rubryka

"Перед пасхальною трапезою слід тричі проспівати тропар Великодня "Христос воскрес із мертвих, / смертю смерть поправив, / і сущим у гробех живіт дарувавши", потім окропити їжу освяченою водою (якщо вона є) зі словами: "В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь", - рекомендують священнослужителі.

Однак напевно у віруючих виникнуть і питання: чи має значення, хто саме з членів сім'ї читатиме молитву? Чи важливо, щоб це була людина, яка дотримувалася посту? Коли краще зробити благословення?

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Великдень - Фото 0352.ua
Великдень - Фото 0352.ua

"Зазвичай паски освячують У Велику суботу, тобто напередодні Великодня. Хто не встиг - в саме свято. Їдять їх вже після Великоднього богослужіння. Неважливо, хто буде читати тропар при благословенні святкових страв. Головне - це повинно бути зроблено з любов'ю і вірою. У тому числі і вірою в те, що важкі часи неабаром закінчаться і православні знову зможуть прийти у храми.", - розповів святий отець.

Представники духовенства пояснили українцям, які переймаються, що через закриття кладовищ не вдалося відвідати могили близьких, що Великдень – це не поминальний день, а свято Воскресіння.

Раніше повідомляли, сирна паска "Снікерс" на Великдень: простий рецепт райського десерту.

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко поділився ідеальною стравою до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею.

Знай.uа писав, зять Ніни Матвієнко Мірзоян розкрив секретний рецепт незвичайного шашлику: 4 дні вихідних.