Святкування Великодня починається вже цієї неділі, 2 травня 2021 року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому вже зараз потрібно задуматися і почати готувати, фарбувати яйця до цього світлого і дуже важливого свята. Сьогодні ми розповімо вам рецепт фарбування за допомогою тільки натуральних барвників, які абсолютно нешкідливі навіть для маленьких дітей. Для цього потрібно взяти тільки білі яйця, зварити їх і добре промити в теплій води з використанням соди для видалення забруднень. Потім їх потрібно протерти оцтом.
Яйця в каві або чаї потрібно тримати протягом 15-20 хвилин в гарячому барвнику, щоб отримати пастельні тони. В іншому випадку яйце слід покласти в ємність з барвником і прогріти його на повільному вогні 2-3 хвилини.
Для фарбування чорною кавою використовують розчинну каву. На кожне яйце береться чайна ложка. Кава заливається водою в каструлі, кип'ятиться близько хвилини на середньому вогні і потім туди складаються яйця, після чого знову потрібно прокип'ятити десь 3-5 хвилин.
З чаєм справи йдуть трохи інакше. Він дає дуже яскравий колір, тому яйця будуть виглядати свіжо і цікаво. На 0,5-1 літр гарячої води беріть 2-4 столові ложки чаю. Його потрібно міцно заварити і опустити в нього майбутні крашанки на 15 хвилин.
Зелений чай використовується набагато рідше, але якщо є бажання, слід ділити раніше зазначені пропорції на два. Чай слід заварити, накрити і дати настоятися хвилин п'ять, потім покласти яйця на 15-20 хвилин і після чого перевірити їх.
Каркаде може дати як ніжно-бузковий, так і сіро-блакитний і насичений синій кольори. Візьміть одну-дві столові ложки 0,5 літра води, для яскравого синього кольору - 100 грам на літр. Потім заваріть каркаде, йому потрібно настоятися протягом п'яти хвилин. Опустіть яйце всього на 2-3 хвилини.
Нагадаємо, сирна паска "Снікерс" на Великдень: простий рецепт райського десерту
Як повідомляв "Знай.ua", хіміки розповіли, чому використання барвників для великодніх яєць небезпечне: яка є альтернатива
Знай.ua писав, паски і яйця - на смітник? Священик розповів, що робити із залишками з великоднього столу