Святкування Великодня починається вже цієї неділі, 2 травня 2021 року.

Тому вже зараз потрібно задуматися і почати готувати, фарбувати яйця до цього світлого і дуже важливого свята. Сьогодні ми розповімо вам рецепт фарбування за допомогою тільки натуральних барвників, які абсолютно нешкідливі навіть для маленьких дітей. Для цього потрібно взяти тільки білі яйця, зварити їх і добре промити в теплій води з використанням соди для видалення забруднень. Потім їх потрібно протерти оцтом.

Фарбування яєць, скріншот: Youtube
Фарбування яєць, скріншот: Youtube

Яйця в каві або чаї потрібно тримати протягом 15-20 хвилин в гарячому барвнику, щоб отримати пастельні тони. В іншому випадку яйце слід покласти в ємність з барвником і прогріти його на повільному вогні 2-3 хвилини.

Для фарбування чорною кавою використовують розчинну каву. На кожне яйце береться чайна ложка. Кава заливається водою в каструлі, кип'ятиться близько хвилини на середньому вогні і потім туди складаються яйця, після чого знову потрібно прокип'ятити десь 3-5 хвилин.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фарбування яєць, скріншот: Youtube
Фарбування яєць, скріншот: Youtube

З чаєм справи йдуть трохи інакше. Він дає дуже яскравий колір, тому яйця будуть виглядати свіжо і цікаво. На 0,5-1 літр гарячої води беріть 2-4 столові ложки чаю. Його потрібно міцно заварити і опустити в нього майбутні крашанки на 15 хвилин.

Зелений чай використовується набагато рідше, але якщо є бажання, слід ділити раніше зазначені пропорції на два. Чай слід заварити, накрити і дати настоятися хвилин п'ять, потім покласти яйця на 15-20 хвилин і після чого перевірити їх.

Фарбування яєць, скріншот: Youtube
Фарбування яєць, скріншот: Youtube

Каркаде може дати як ніжно-бузковий, так і сіро-блакитний і насичений синій кольори. Візьміть одну-дві столові ложки 0,5 літра води, для яскравого синього кольору - 100 грам на літр. Потім заваріть каркаде, йому потрібно настоятися протягом п'яти хвилин. Опустіть яйце всього на 2-3 хвилини.

Нагадаємо, сирна паска "Снікерс" на Великдень: простий рецепт райського десерту

Як повідомляв "Знай.ua", хіміки розповіли, чому використання барвників для великодніх яєць небезпечне: яка є альтернатива

Знай.ua писав, паски і яйця - на смітник? Священик розповів, що робити із залишками з великоднього столу