В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, з'явилися кадри Великоднього дива

У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в суботу, 1 травня, напередодні Великодня, зійшов Благодатний вогонь, який тепер розвезуть по всіх куточках світу.

Церемонія сходження Благодатного вогню, за якою можна було спостерігати онлайн, тривала близько години. Благодатний вогонь символізує початок Великодніх свят.

Сходження Благодатного вогню в 2021 році, як і в минулому році, проходило в умовах карантину, введеного через пандемію коронавірусу. Відомо, що до церемонії допустили лише 2,5 тисячі осіб. У той же час всі вони повинні були мати сертифікати вакцинації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Холостяк" Міша Заливако визнав помилку, коли зробив боляче Юлі " Зайці"

На проекті залишилося всього чотири учасниці-Анна Богдан, Джессіка Чеги, Дарина Ставничева і Розалі Номбре. Адже Міша прийняв рішення розпрощатися з Юлією Бельченко за крок до знайомства з батьками і друзями. І вся Україна була шокована через це рішення з боку Заливако.

"Холостяк", скріншот: СТБ
"Холостяк", скріншот: СТБ

"Щас мені тисне в грудях. Так, прощання було складним. Подобалася і подобається. Я прорахувався...",- каже "Холостяк" після того, як відправив Юлю додому.

Зоопарки під загрозою закриття: "слуги" Зеленського хочуть заборонити використання тварин

На офіційному порталі Верховної Ради України з'явився законопроект, що передбачає заборону на контактні зоопарки та інші "заходи" із залученням тварин.

Фото: Харківський зоопарк
Фото: Харківський зоопарк

Документ був поданий "Слугами народу" і в ньому йдеться про встановлення заборон на видовищні пересувні звіринці, бої тварин, нацьковування тварин один на одного, а також контактні зоопарки і циркові виступи, як було зазначено раніше.

Карантинний Великдень 2021: українцям показали, як правильно освятити кошик в домашніх умовах

Представники православної церкви радять українцям через пандемію коронавірусної інфекції covid-19 на Великдень молитися у себе вдома. Виявляється благословення пасок і яєць віруючі теж можуть зробити самостійно, адже вже є досвід з минулого року.

Великдень, скріншот відео
Великдень, скріншот відео

"Перед пасхальною трапезою слід тричі проспівати тропар Великодня" Христос воскрес із мертвих, / смертю смерть поправив, / і сущим у гробех живіт дарувавши", потім окропити їжі освяченою водою (якщо вона є) зі словами: "в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь", - рекомендують священнослужителі.

"Холостячка" Злата Огнєвіч зізналася, чому у неї не складається з чоловіками

Новою героїнею проекту" Холостячка " стала відома українська співачка Злата Огневич. Артистка пояснила, що її підштовхнуло взяти участь у цьому реаліті.

"Те, що я артистка, ускладнює стосунки з чоловіками. У мене були стосунки з хлопцем, коли на самому початку я його попередила: я буду пропадати на зйомках, на гастролях". "Я готовий все це терпіти заради тебе"... Він мене почав ревнувати до моїх пізніх повернень зі студії звукозапису. В кінці він поставив мене перед вибором: або він, або моя кар'єра... ми з ним розійшлися", - розповіла зірка.Сам