Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян країни на честь світлого свята Великодня.

У неділю, 2 травня, всі віруючі українці святкуватимуть Великдень. Хтось для цього відправиться до церкви, а хтось віддасть перевагу залишитися вдома, в колі сім'ї. Володимир Зеленський вирішив також привітати українців зі світлим святом, записавши для них відеозвернення.

Глава держави побажав, щоб це свято принесло Україні мир, а також нагадав про військових і медиків, які зустрічатимуть Великдень не вдома. Володимир Зеленський зазначив, що свято символізує перемогу життя над смертю, а залишатися вдома в цей день не порушить християнських традицій.

"Однак в цьому немає нічого страшного, сумного або гріховного. Перш за все тому, що це і є виконання християнського обов'язку, а саме – турботи і любові до свого ближнього", – підкреслив президент.

Володимир Зеленський, фото з Instagram
Володимир Зеленський, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гарант нагадав, що деякі українці, а зокрема, військові проведуть свято на фронті, а медики – біля ліжок хворих. Володимир Зеленський побажав усім українцям сонячної погоди, гарного відпочинку і смачних пасок на Великдень, а також, щоб рідні залишалися здоровими і щасливими.

"Нехай Великдень наповнить наші великі серця великою силою і добром для великих звершень. Нехай принесе сім'ям великі злагоду і достаток, а Україні великий мир", – підсумував він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський назвав головну відмінність України від Росії: "всі на планеті знають".

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський поговорив на тему катастрофи на ЧАЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський розповів про позицію світових лідерів.