Мезоамериканський Бар'єрний риф-другий за величиною в світі. Це величезний морський регіон, який тягнеться на сотні кілометрів, в тому числі вздовж узбережжя Гондурасу. Нещодавно там побувала ведуча тревел-шоу " Орел&Решка. Чудеса світу", яке показує Новий канал, Василиса Хвостова.

"Гарненько познайомитися з рифом можна тільки занурившись на велику глибину. Що я і зробила за допомогою дайвінгу, — сказала Василиса Хвостова. - Якщо чесно, хвилювалася, як в перший раз. Коли опускаєшся суперглибоко, на тебе починає тиснути чорнота, здається, що не вистачить повітря і можеш померти... тому до свого занурення я готувалася заздалегідь — пройшла курс підготовки у досвідченого інструктора".

Кораловий Бар'єрний риф часто називають морськими підводними джунглями. Це незвичайна і надзвичайно важлива еко-система нашої планети. Це-легкі океану і очищувачі прибережних вод. І бар'єр, який захищає землю і людей від руйнівних штормів. Тут живуть 65 видів кам'яних коралів, 350 видів молюсків і більше 500 видів риб. Це ціла Підводна країна, в якій мешкають мільйони живих істот!

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

На жаль, щодня риф стає менше, зникають унікальні види морських істот і критично підвищується рівень води в тутешніх водах. Тому в Гондурасі все частіше відбуваються руйнівні шторми і урагани, які стирають з лиця землі цілі села.

"Під водою риф виглядає ще більш фантастично. Різнокольорові корали, густі зарості водоростей, косяки риб і навіть акули! - поділилася враженнями ведуча тревел-шоу " Орел&Решка. Чудеса світу " на Новому каналі. - Але, як виявилося, всього цього скоро може не стати... мезоамериканський Бар'єрний риф-диво вкрай крихке, і люди вже внесли свою лепту в його руйнування. Забруднення, надмірний вилов риби, хімічні відходи — наслідки можуть бути найсерйознішими."

Раніше ми повідомляли, Вєрка Сердючка з мамою жила в замку з "Гри престолів".

Як повідомляв "Знай.uа", зірка "Орла і Решки" скупалася в кратері вулкана.

Також "Знай.uа" писав, що зірка "Орла і Решки" з'їла ігуану, як курятина з мокрими водоростями.