Минулого місяця, квітні 2021 року, на Донбасі, в результаті обстрілів з боку путінських окупантів, померли 14 українських військовослужбовців.

Пропонуємо вам познайомитися з ними, щоб знати, хто віддав своє життя за те, щоб Україна була і залишалася незалежною і сильною!

Віктор Гелебрант потрапив до ЗСУ ще в 2015-2016 роках під час мобілізації і вирішив залишитися, так як не міг спокійно дивитися на загибель десятків українців, тому підписав контракт і повернувся в армію. Він обіймав посаду командира механізованого відділення механізованої роти і помер 5 квітня від снайперського пострілу в голову під час бойового чергування.

Віктор Гелебрант, скріншот: Youtube
Віктор Гелебрант, скріншот: Youtube

Максим Стеблянко народився 24 січня 1998 року і був у батьків первістком. Після нього в сім'ї з'явилося ще четверо дітей, і один з братів хлопця теж зараз служить в армії. Військовий автомобіль, яким він керував 6 квітня, підірвався на невідомому вибуховому пристрої. В армії він служив з 2020 року у складі першої окремої танкової бригади.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Максим Стеблянко, скріншот: Youtube
Максим Стеблянко, скріншот: Youtube

Денис Юшко пару місяців не дожив до 23-річчя, яке він би святкував 31 травня. Хлопець ріс без батька, який помер ще в дитинстві Дениса, а ще через чотири роки пішла його мама. Жінка не зуміла побороти важку хворобу. Юшко помер поблизу Водяного від смертельного кульового поранення в голову. Без тата залишився його однорічний синочок.

Денис Юшко, скріншот: Youtube
Денис Юшко, скріншот: Youtube

Ярослав Карлійчук на прізвисько "Малий" народився в серпні 1996 року на Буковині. Він пропрацював рік в охоронній фірмі "Тигр" після школи і рвався на фронт, проте вік не дозволяв. І лише при настанні 19-річчя він потрапив в армію, а в 2016 році воював під Мар'їнкою. Без героя в родині залишилася мама, три старших сестри, Молода дружина і маленький синок. Карлійчук помер під час прицільного обстрілу позицій "десятки" 12 квітня.

Ярослав Карлійчук, скріншот: Youtube
Ярослав Карлійчук, скріншот: Youtube

Нагадаємо, осколкові гранати летять у воїнів ЗСУ на Донбасі прямо з неба: окупанти не зупиняються навіть перед Великоднем

Як повідомляв "Знай.ua", на Донбасі окупанти обстріляли передмістя Авдіївки з гранатометів і напали на ЗСУ з безпілотника

Знай.ua писав, війна дісталася до Чорного моря, задіяні українські рятувальники