Клієнт українського банку "Монобанк" поскаржився на махінації установи з пільговим періодом за кредитними коштами.

Відповідний відгук з'явився на сайті Мінфіну.

Деякі картки "Монобанку" надають клієнтам пільговий період на використання кредитних коштів без списання відсотка. Він може бути до 62 днів, проте одного з клієнтів дані Умови не влаштували, і він вважав це обманом.

За словами українця, "Монобанк" може за власним бажанням змінювати термін пільгового періоду, без попередження клієнта. Він заявив, що не варто вірити заявленим банком 62 дням, оскільки вони можуть бути набагато менше.

Карта "Монобанка", скріншот: Youtube
Карта "Монобанка", скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Приклад. Якщо ви скористалися 1 березня кредитними коштами, то у вас до кінця квітня пільговий період. І 1 травня вам влуплять борг. І це як би нормально 60дн пільговий період. А ось якщо ви скористалися кредитними коштами 30 березня, то вам не 60 днів вже пільговий період. А 32. До 30 Квітня. І 1 травня вам знову влуплять зняття відсотка. Немає у банку чесних 62 днів пільгового періоду. Вони просто крутять місяцем", - написав українець.

Відгук / скріншот
Відгук / скріншот

Однак, в банку знайшли пояснення події, довівши, що клієнт був не дуже уважний. Як з'ясувалося, пільговий період діє до останнього числа наступного місяця, тобто його термін може бути до 62 днів.

Тобто, якщо клієнт взяв кредитні кошти 1 березня, то пільговий період закінчиться 30 Квітня. А якщо він взяв гроші 30 березня, то дата закінчення пільгового періоду не зміниться.

Відповідь Банку / скріншот
Відповідь Банку / скріншот

Нагадаємо, що українець поскаржився на відмову Монобанку в подальшому обслуговуванні після того, як став жертвою шахрайства.

Як повідомляв портал Знай.uа, клієнти Monobank опинилися під загрозою шахрайства: чим може обернутися підвищення ліміту.

Також Знай.uа писав, що засновник Monobank розповів про жертви дзвінка "Служби безпеки".