Базові міжнародні документи-Конвенція Міжнародної організації регулюють питання мінімального соціального захисту та гарантій. Про реформи в Україні розповіли в Міністерстві соціальної політики України.

І якщо про зобов'язання, які Україна взяла на себе в рамках ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці №102, говорять часто, то про рекомендації №202 інформації – значно менше.

Зокрема, державам надається рекомендація встановлювати мінімальні рівні доходів, які відповідають вартості в грошовому вираженні необхідних товарів і послуг.

Також рекомендується встановлювати мінімальні рівні соціального захисту для окремих соціальних груп, а саме:

- основні гарантовані доходи на дітей,

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

- основні гарантовані доходи для осіб економічно активного віку,

- основні гарантовані доходи для осіб похилого віку,

- доступ до необхідних медичних послуг з охорони материнства.

Саме ці рекомендації Мінсоцполітики імплементувало при розробці в пакет законопроектів щодо реформи прожиткового мінімуму, які були схвалені урядом і подані на розгляд Верховної Ради України.

Марина Лазебна прокоментувала дані реформи: "рекомендація №202 Міжнародної організації праці доповнює і деталізує вимоги Конвенції №102 і фактично є практичним інструментом для держав, який описує, як саме вимоги Конвенції повинні виконуватися, імплементуватися в національне законодавство. Враховуючи їх, нам важливо було забезпечити, щоб допомогу від держави на рівні прожиткового мінімуму отримали ті люди, для яких така допомога є основним джерелом існування, щоб цей гарантований дохід забезпечував їм мінімальний необхідний для життя набір товарів і послуг, справедливо обрахувати".

Раніше ми повідомляли, в Україні посилили захист дітей: турбота і соцдопомога до 23 років.

Як повідомляв "Знай.uа", глава Мінсоцполітики Марина Лазебна зізналася, як допомогти кожному українцю: мінімум - 3500 грн.

Також "Знай.uа" писав, що українці зможуть оформити будь-які документи поруч з будинком, далеко їхати не доведеться.