Ось і пройшло свято Великодня, настав свiтлий тиждень, або ж, як його ще називають - Світла седмиця. Експерти розповіли, що можна робити в ці дні, а від чого варто категорично відмовитися.

Як відомо, церковні свята досить тісно пов'язані зі всякими обмеженнями і заборонами. Багатьох парафіян і віруючих плутає офіційний вихідний після Великодня, а так як в цьому році вона збіглася з травневими, то їх відразу два.

Церква, фото: скріншот з відео
Церква, фото: скріншот з відео

Але, варто пам'ятати, що після Великодня обмеження і заборони діють не один день, а весь тиждень.

В цей час категорично заборонено вінчатися, однак, хрестити дітей можна.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також, не можна сумувати, адже, цей тиждень на те і зветься світлим, щоб радіти. Відповідно, ходити на кладовище заборонено, як і робити нетермінову, важку роботу. Все це може почекати.

Церква на Великдень, фото: Facebook
Церква на Великдень, фото: Facebook

З понеділка можна почати ходити в гості, і першим заходить в будинок чоловік. Гість приносить паски, крашанки, а також інші символічні подарунки. При цьому, дружина і дочки повинні залишитися вдома.

У вівторок, 4 травня вже можна ходити в гості і жінкам, але вдома сидять вже чоловіки. При цьому, варто відзначити, що мало хто дотримується цих традицій сьогодні - ходять відразу сім'ями.

Паска, фото: кадри з відео
Паска, фото: кадри з відео

Не можна протягом усього тижня віддаватися гріхам, в тому числі, які пов'язані із завершенням Великого посту.

Тобто, від обжерливості, пияцтва, розпусти, а також лайки потрібно відмовитися. Подружжю від близькості відмовитися потрібно теж.

Нагадаємо, що Московський батюшка розправив рясу і пустив у хід кулаки: "лівий коронний, правий пасхальний...".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві чоловік у рясі, який розгулював по Подолу, не тільки штовхнув, але і вдарив дівчину. Після цього на місце події викликали наряд поліції.

Також Знай.uа писав, що чекає українців, які зібралися до церкви святити яєчка.