Президент України Володимир Зеленський 3 травня 2021 року вирушив з офіційним візитом до Польщі.

Згодом він зустрівся з президентами Польщі, Естонії, Латвії та Литви і обговорив те, що найбільше хвилює українців. Глава держави зазначив, що Україна під час загальної боротьби з пандемією коронавірусу давала свої літаки, щоб привозити Засоби захисту для всіх. Зараз же наша країна отримала малу кількість обіцяних вакцин, тому Зеленський нагадав про рівність, про конкретну підтримку з боку інших держав.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Вже сім років Україна залишається справжнім, не метафоричним форпостом Європи. Війна забирає наших людей, з'їдає нашу економіку, спустошує наші, українські території. Але це загроза для всієї Європи. Ось чому всі наші європейські партнери так уважно стежать за концентрацією російських військ на українському кордоні, за їх пересуванням і відведенням. Ось чому у виступі кожного з лідерів Україна була в центрі уваги - нею починали і закінчували дискусію. Наші партнери розуміють виклики і те, що вступ України до ЄС і НАТО сприятиме завершенню війни на Донбасі", - заявив Володимир Зеленський.

Тому він разом з Анджеєм Дудою (Президентом Польщі) підписав спільну декларацію про європейське майбутнє України. В Telegram Володимир Зеленський опублікував спільний знімок з іншими президентами і тільки він, виходячи з фотографії, знаходиться лише в класичному костюмі і без пальто. Йому не так холодно, як іншим.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

Нагадаємо, Зеленський з трембітою перетворився на гуцула в серці Карпат

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський з дружиною Оленою вирушили підкорювати Карпати на Великдень

Знай.ua писав, Олена Зеленська звернулася до українців із заповітними словами кожного: "Нехай царюють"