На другий день після Христової неділі настає Світлий вівторок. Що потрібно і не можна робити 4 травня.

Як відомо, наступний тиждень після Великодня називається світлою седмицею. Як і в будь-яке інше свято, існують свої традиції і заборони. Крім того, у вівторок, 4 травня також відзначається День Іверської ікони Пресвятої Богородиці.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Парафіяни співають в цей день Великодні години і читають молитви. З давніх часів вважалося, що вони володіють великою силою.

Також, віруючі кажуть, що в Світлий вівторок обов'язково потрібно зайнятися прибиранням, а саме, миттям вікон. Якщо скло буде брудним, то щастя і благополуччя не зможе увійти до вашого будинку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, 4 травня проклинали нечисть. Для цього потрібно було повернутися на захід, і вимовити спеціальні слів, які здатні відігнати від вас всіх злих духів.

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Звичайно ж, існують і свої заборони. Наприклад, не можна піддаватися зневірі, і не тільки в цей день, але, і хоча б весь тиждень. Поминати покійних, ходити на кладовище і вінчатися не можна теж.

Через "Відьмину росу" не можна було випускати домашніх тварин за поріг будинку. Люди вважали, що нечисть може нашкодити всім навколо, а через отруєну росу могли загинути і тварини.

Ікона Богородиці, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Ікона Богородиці, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Народна прикмета свідчить, що в цей день потрібно звернути увагу на черемху. Якщо дерево починає розквітати в цей день, тоді літо буде спекотним. Однак, якщо там дуже багато квіточок - варто очікувати дощового літа.

Раніше ми повідомляли, Вербна неділя 2021, стародавні традиції і суворі заборони в Свято.

Як повідомляв "Знай.ua", Страсний тиждень 2021 по днях, що можна, а що строго заборонено.

Також "Знай.uа" писав, що Вербна неділя, Чистий четвер і Страсна п'ятниця: названі точні дати свят перед Великоднем.