Старший солдат Віталій Вадимович Пивовар родом із села Паплинці колишнього Старосинявського району Хмельницької області. Його історію розповіли в ArmiaInform.

Спочатку після початку анексії Криму хлопець пішов з другоі у військкомат і потрапив в одну з механізованих бригад. Згодом Віталій пройшов курси підготовки під керівництвом інструкторів армії США і почав навчати тих, хто готувався вирушати на схід. Він і сам не раз рвався на передову, але керівництво не відпускало досвідченого інструктора.

Сотні піхотинців, яких підготував Віталій і його товариші, вельми професійно воювали на Сході, багато з них, завдяки вимогливості інструктора, залишилися цілими і неушкодженими.

Термін служби по мобілізації у Віталія підійшов до кінця, і він повернувся в рідне село, до сім'ї. Війна тривала, і Віталій розумів, що його військовий досвід там знадобиться.

Командир "акації", фото: armyinform
Командир "акації", фото: armyinform

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

З військкомату Віталія направили в артилерійський підрозділ механізованої бригади, де він згодом став командиром потужної самохідної гаубиці 2С3"Акація". Завданням самохідників була підтримка піхотинців у разі потреби.

Не раз Віталій і його підлеглі виручали піхотинців, гасили вогневу активність ворога. Для цього Пушкарі постійно тренувалися, щоб бути завжди готовими до непередбачених ситуацій. А навчати їх було і є кому. Командир дивізіону воює з перших днів російського вторгнення, нагороджений за успішні дії на Маріупольському напрямку орденом Богдана Хмельницького III ступеня, є і ще військові в підрозділі, які на війні з перших днів.

Незабаром Віталій повернеться в рідне село. Чоловік скучив за сином, якому якраз на день нашого знайомства виповнилося вісім років.

"Хочу трохи відпочити, побути з сином, допомогти по господарству мамі", - каже Віталій.

Чоловік планує і надалі продовжити службу в армії, бо відчуває, що це його справа. Можливо, буде служити десь ближче до будинку, щоб бачити, як росте син.

Раніше ми повідомляли, пенсіонерка з онуком відправили на фронт смаколики, зігріті любов'ю.

Як повідомляв "Знай.uа", хлопець вивчився на зварника і поїхав на Донбас, приховував від близьких майже півроку.

Також "Знай.uа" писав, що боєць " Дуб " на Донбасі з 2014 року, згадав про початок війни.