У Міністерстві соціальної політики знову заговорили про субсидії, а точніше, про нові правила для її одержувачів. Що потрібно про це знати обов'язково.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час свого чергового інтерв'ю. Він розповів, що ревізії субсидії бути, і станеться це найближчим часом.

Всім, хто на неї претендує, потрібно знову подавати декларації, і оновити заяви. Віталій Музиченко нагадав, що починаючи з травня, підприємство переходить на виключно готівкову форму житлової субсидії.

З 1 травня потрібно передати заяву одним із способів, який зручний українцю. Це можна зробити відвідавши органи соціального захисту, через територіальну громаду, або ж через пошту. Передбачено онлайн-спосіб через сайт Міністерства соціальної політики.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Нагадали також і про випадки, в яких субсидія не може бути отримана. Наприклад, якщо громадянин здійснив якусь дорогу покупку, будь-якого майна або послуг, тоді це буде підставою, щоб не призначати людині житлову субсидію.

Такі правила потрібні для того, щоб субсидію отримували виключно ті, хто цього по справжньому потребує.

українці, скріншот з відео
українці, скріншот з відео

Існують випадки, коли людина отримує хорошу субсидію, а потім через кілька днів йде і купує валюту на мільйон гривень.

Тому, на сьогоднішній день діє досконале правило - якщо була здійснена дорога покупка, від 50 тисяч гривень і більше, тоді субсидія призначена не буде.

Гроші на виплату субсидії в бюджеті є, і вже в жовтні вони зможуть отримати свої перші гроші.

Раніше ми повідомляли, найбільше люди переплачують за опалення та послуги, яких просто їм не надають.

Як повідомляв "Знай.uа", річний тариф на газ з 1 травня 2021, українцям детально розповіли про субсидії, "останню надію" і нові ціни.

Також "Знай.uа" писав, що українцям вдалося погасити понад 90% рахунків за комуналку: сплачено мільярди.