Вже з 1 вересня українські пенсіонери почнуть отримувати пенсії на банківські картки. Додому гроші будуть носити лише маломобільним пенсіонерам.

Про це розповів в ефйірі український телеканал.

Так, пенсію додому приноситимуть тільки:

  • людям з інвалідністю першої групи;
  • маломобільним;
  • пенсіонерам старше 80 років
  • тим, у кого замість пенсії - соцдопомога.

Решта повинні укласти договір з банком і отримувати свої пенсії на банківську карту.

Уряд вирішив переводити пенсіонерів на карти через "апетит" "Укрпошти". Адже за останні два роки держава збільшила майже в 2 рази плату за доставку пенсій "Укрпошті".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пенсія, фото: Unian
Пенсія, фото: Unian

Вже з квітня поштовий оператор за доставку пенсій у містах отримує 1,3% від виплат, у селах відповідно — 2,65%. З ростом пенсії зростають і виплати. А це ті гроші, за допомогою яких можна підвищити пенсії людям.

За словами представників "Укрпошти", вони працюють собі в збиток. І за новим тарифом згодні доставляти пенсії тільки до осені, далі хочуть більше.

В Україні живе понад 11 мільйонів пенсіонерів. Більшість з них користуються банком. Через "Укрпошту" тільки третина. В основному це сільське населення, якому і не подобається нововведення.

Тепер всім пенсіонерам, які не потрапляють в пільгові категорії потрібно вибрати собі банк для отримання пенсії. Зробити це треба до кінця літа, інакше це зробить уряд.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Виплати до Дня Перемоги: українцям приготували матеріальну допомогу, озвучені суми

Як повідомляє портал «Знай.иа» Прожитковий мінімум для українців: як змінять ВИПЛАТИ для дітей та пенсіонерів

Також «Знай.иа " писав, що Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до 16 тисяч гривень: кому пощастить