У мережі розповіли про чоловіка, який проміняв звичайне життя на службу в морській піхоті. До цього Сергій мав працювати у престижному ресторані.

Вирішили згадати про важкі часи, коли обстріли були протягом усього дня. Тоді 19-річний хлопець якраз говорив по телефону з мамою, як раптом, почався черговий обстріл.

Хлопець не встиг кинути трубку, і на тому кінці дроту всі чули як окупанти обстрілювали українські позиції 120-мм мінами. "Що у вас там відбувається? Їдь додому!" - кричала в сльозах мама.

Того дня 2016 року було якесь свято. Мама подзвонила привітати і тут почалося.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Перші дві ротації чоловіка з кличкою "Желєзо" були дуже складними. Причиною цьому стали постійні бої і втрати бійців у підрозділі. Сам хлопець теж неодноразово був за крок від смерті.

"Одного разу нас обстрілювали з боку Дач з БМП. Ворог працював чітко, прочісуючи всю посадку. Я, хоч і не був старшим на позиції, на той час мав вже достатньо досвіду, тому намагався виявити, з якої позиції працювала БМП. У якийсь момент побратим схопив мене за броник і різко потягнув убік - переді мною пролетіла куля буквально на рівні грудей. Якби товариш забарився хоча б на секунду, я б тут з вами не розмовляв" - говорить Сергій вже з посмішкою на очах. І таких моментів було предостатньо.

Військовий Сергій, фото: ООС Facebook
Військовий Сергій, фото: ООС Facebook

Навіть незважаючи на все це, хлопець ще жодного разу не пошкодував про те, що проміняв роботу кухаря-кондитера на захист Батьківщини.

Він каже, що просто не міг сидіти вдома, коли в країні йде війна. Йому тоді було 19 років, а свій наступний день народження він зустрів вже в місцевiй їдальні.

Якщо порівнювати те, якою була війна років п'ять тому, і яка вона зараз - відмінностей буде сила-силенна. Зараз ворог практично не висовується, а працюють тільки професіонали. Снайпери сидять в окопах і спостерігають, намагаючись зайвий раз не попастися на очі.

Все це сильно ускладнює життя, але, тим не менш українські військові готові вкласти в атаку.

Раніше ми повідомляли, Великдень прийшов і на Донбас, як зустріли світле свято на передовій.

Як повідомляв "Знай.ua", львів'янин з позивним "Гірський" пояснив, чому Путіну кінець.

Також "Знай.ua" писав, що Україна втратила 14 воїнів ЗСУ у квітні 2021 року, історії героїв, які залишили свої життя на Донбасі.