Зараз у світі обговорюється ідея впровадження COVID-паспортів для можливості безперешкодного відвідування різних країн громадянами.

Про це розповів голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає пресслужба МВС.

Деякі вважають такі паспорти і неможливість без них перетнути кордон - порушенням прав людини і обмеженням права на вільне пересування.

"Якщо хтось вважає, що це є порушенням прав людини, він може собі просто не робити щеплення", - каже Дейнеко.

При цьому варто розуміти, що така людина не зможе нікуди і виїхати. Тут питання в тому, що в даному випадку він не зможе потрапити туди, куди прямує, а не те, що він не зможе виїхати з України.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

вакцинація, фото Pxhere
вакцинація, фото Pxhere

На думку прикордонника, це світова перспектива на найближчі місяці, і поки вона перебува' на етапі обговорення. При цьому кроки впровадити паспорти вакцинації вже почали розробляти багато країн. Україна поки відстежує цю тенденцію.

"Якщо будуть прийняті відповідні рішення, то Державна прикордонна служба готова до цього. Такі документи взагалі треба більше сприймати як створення колективного імунітету проти коронавірусу, які можуть сприяти безпечним подорожам людей", - заявив Дейнеко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше З приводу діяльності Коболєва потрібно провести розслідування, - Романенко. Кричуща неефективність призвела до величезних збитків, а нам сім років розповідали казки про успіхи: Романенко про " Нафтогаз"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Євросоюз відкриває кордони попри вірус: відповіді на головні питання про 72-х годинах, вакцину та швидке тестування. Єврокомісія опублікувала план зі зняття карантинних обмежень і презентувала нові рекомендації

Також «Знай.иа " писав, що Європа готова послабити правила в'їзду іноземцям: які обмеження скасують. Єврокомісія запропонувала державам-членам ЄС послабити існуючі обмеження на в'їзд до ЄС для поїздок несуттєвого характеру, насамперед йдеться про туризм