Кабмін змінив правила надання субсидій населенню.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі одного з телеканалів, передає пресслужба Мінсоцполітики.

Так, раніше субсидія не призначалася при купівлі дорогих речей на суму понад 50 тисяч гривень. То зараз правила змінилися.

Якщо ви маєте додаткові доходи, наприклад, від депозиту або цінних паперів, готуйтеся про це розповісти, коли будете оформляти субсидію.

За новими правилами у вас обов'язково запитають і попросять відповідні документи. Особливу увагу приділять дорогим покупкам. Наприклад, на покупку валюти, або ж придбані квитки для перетину кордону.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оформлення субсидій, кадр з відео
Оформлення субсидій, кадр з відео

"Субсидії це адресна соціальна допомога. Перед тим, як надати виплату за рахунок коштів платників податків держава повинна розуміти, кому все це робиться.

Ми проаналізували досить серйозну інформацію, яку отримали від Міністерства фінансів. За результатами верифікацією за останні 1,5-2 роки і побачили, що деякі аспекти нам потрібно переглянути. Зокрема, це стосується дорогих покупок, я тут уточню, що це покупки, які були здійснені одноразово на суму 50 тисяч і більше гривень",- розповів Музиченко.

За його словами, були випадки, коли людина отримуючи субсидію купує валюту на кілька сотень, а то й мільйонів гривень.

Отримання субсидій, скріншот: YouTube
Отримання субсидій, скріншот: YouTube

Тепер для того, щоб оформити субсидію на наступний період потрібно подати заяву та декларацію, в яких надати необхідну інформацію про умови проживання домогосподарства та дорогі покупки, які здійснюють люди.

Ця вся інформація буде перевірена за результатами відповідного декларування.

"Тому ми просимо з розумінням підійти до заповнення відповідних документів і надати достовірну інформацію для того щоб у майбутньому не було жодних питань", - заявив міністр соцполітики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям пригрозили ревізією субсидій: "вже в травні"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українців чекає чергове підвищення тарифів: коли і за що отримаємо "золоті" платіжки

Також «Знай.иа " писав, що Пеня, суд і виселення: у Мінсоцполітики показали українцям, чим обернуться борги по комуналці