Багато хто любить в теплу пору року поласувати свіжою малинкою, а взимку варенням з цієї ягоди. Але часто садівники стикаються з проблемою - поганим ростом рослини, а через це багатого і щедрого врожаю чекати не доводиться.

Порадами, як допомогти малині вирости і вродити багатий урожай поділилися в телеграм-каналі "Душа садівника".

Перше чого боїться ягода - тінь. Не саджайте малину в тіні.

Не скупіться. Кущики малини треба проріджувати в червні, поки не з'явилися стиглі ягоди і зелена поросль малини ще не дуже велика. B кожному кущі оставте по 2 молодих стебла, найбільш врожайних.

Уже в червні у кущів малини потрібно зрізати верхівки на 10-15 сантиметрів.

Популярні новини зараз
Окупанти націлилися на міста: відомий астролог передбачив, коли може розпочатись "загострення" Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

Малині потрібна підгодівля, тому ранньою весною під кожен кущик висипайте по відру перегною. До того ж це не дає землі пересихати. Адже за літо малина повинна вигнати міцні стебла.

А ось вже в осінню пору після вирізки стебел, які вже віддали врожай підсипте під кожен кущ малини ще піввідра перегною з додаванням 0,5 склянки суперфосфату.⠀

Вирощування малини, скріншот з відео
Вирощування малини, скріншот з відео

Малина - ніжна рослина - підв'язуйте стебла до шпалери, адже вітер качає кущики і через це ніжні бічні гілочки ламаються, особливо коли на них висять стиглі ягоди.

Садіть тільки здорові місцеві сорти рослини.

При гарному догляді за Вашою малиною урожай буде завжди чудовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як врятувати розсаду від витягування: два простих кроки забезпечать вас хорошим урожаєм. У весняний період багато городників стурбовані вирощуванням розсади і висадкою її у відкритий грунт і теплиці.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Як виростити величезний урожай буряка: вистачить для борщу і "шуби" на цілий рік

Також «Знай.иа " писав, що Місячний календар посіву: повний список вдалих днів для багатого врожаю. Згідно з місячним календарем на останній весняний місяць можна збільшити свої шанси на щедрий урожай.