За рік тюрми уникли 115 юних "шибеників" завдяки програмі во відновного правосуддя для неповнолітніх.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції України.

В Україні вже рік діє відновлювальна програма на противагу каральному правосуддю. Дана практика дозволяє уникнути кримінальної відповідальності юним порушникам, які вперше оступилися і допустили помилку.

"115 дітей за рік врятували від в’язниці завдяки Програмі відновного правосуддя для неповнолітніх
Уявіть дитину, яка вчинила крадіжку, бо не мала що їсти, й отримала за це тюремний строк. Чи вартує поцуплене майно зруйнованого життя дитини, яка помилилася?
", - написано в повідомленні.

Підлітки
Підлітки

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Тепер юні порушники закону за допомогою посередника примиряються з потерпілим і відшкодовують йому заподіяну шкоду.

Завдяки цій програмі діти, які вчинили злочин невеликої або середньої тяжкості, уникають кримінальної відповідальності і швидше ресоціалізуються в суспільстві.

За рік роботи в програмі відновного правосуддя для неповнолітніх взяли участь 176 дітей, з яких 125 успішно пройшли і закінчили програму.

За рік 115 дітей змогли довести суду, що визнали і виправили свою помилку, а 115 постраждалих примирилися зі своїми "кривдниками" і отримали відшкодування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нахабні Підлітки влаштували курилку у вагоні метро, жінка з дитиною не стрималася: "Все зійде їм з рук"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Сором...": загибель матері змусила підлітка розкаятися і зав'язати з криміналом

Також «Знай.иа " писав, що Підлітка-гуляку провчили за тягу до крадіжки, змусивши розкаятися: "зробив боляче батькам"