Митарева молитва є молитвою збирача податків, який покаявся у своїх гріхах і отримав прощення. Завдяки цим словам віряни отримали можливість таким способом попросити прощення й за свої гріхи.

Згідно з притчею Ісуса Христа, описаною у Святому Письмі, митар і фарисей прийшли до храму помолитися. Фарисей ревно дотримувався заповідей Мойсеєвих. У храмі він почав перелічувати свої чесноти, дякуючи, що є кращим, ніж багато інших людей.

На противагу йому митар щиро покаявся у своїх гріхах і був виправданим. Він був представником найбільш ганебної серед ізраїльського народу професії. Тому у храмі навіть не смів звести очей. Проте, бив себе у груди, просячи Господа Бога помилувати його.

молитва, фото Pxhere
молитва, фото Pxhere

Священнослужителі радять промовляти ці слова з самого ранку перш ніж розпочати будь-яку справу, смиренно ставши перед святою іконою. Читати наступну молитву слід без поспіху і з увагою.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Митарева молитва

Боже, милостивий будь мені, грішному (грішній).

Боже, очисти мої гріхи і помилуй мене.

Без числа нагрішив (нагрішила) я, Господи, прости мені.

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь (3).

У часі Великого посту (чотиридесятниці) мовимо цю покаянну молитву з поклонами

Нагадаємо, Господня молитва: ці слова, дані Ісусом Христом, потрібно промовляти щоденно. Кожен вірянин повинен знати Господню молитву і промовляти її щоденно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", молитва батьків за дітей: найкращий оберіг, коли поряд бути неможливо. Батьки не завжди можуть бути поряд зі своїми дітьми, але молитва може стати найкращою турботою

Також "Знай.ua" писав, надзвичайно сильна молитва перед сном: очистить сумління і звільнить від повсякденних турбот. Після завершення важкого та насиченого дня віряни перед сном звертаються у молитві до Бога.