Китайська ракета Long March 5b наприкінці квітня вивела на орбіту основний модуль для нової космічної станції. Проте зараз вона вийшла з-під контролю і падає на Землю.

Як пише Reuters, уламки китайської ракети можуть впасти в міжнародні води. Очікувати падіння слід орієнтовно 8-10 травня. У Пентагоні 4 травня заявили про те, що відстежують траєкторію китайської ракети, яка вийшла з-під контролю.

Проте, місце і час падіння ракети можна буде відстежити тільки за кілька годин до входу ракети в атмосферу.

Зазначається, що більша частина уламків згорить в атмосфері й лише невелика частина впаде на Землю. Водночас у Пентагоні заявили, що "Все сміття може бути потенційною загрозою безпеці космічних польотів і космічній області".

Запуск ракети, скріншот з відео
Запуск ракети, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Запуск ракети, скріншот з відео
Запуск ракети, скріншот з відео

За словами аерокосмічного експерта Сун Чжунпіна, власна мережа космічного моніторингу Китаю буде пильно стежити за районами, що знаходяться під курсом польоту ракети. Він запевнив, що Китай вживатиме всіх необхідних заходів, щоб уникнути пошкодження суден. Він також додав, що екологічно чисте паливо, яке використовувалося, не забруднює океан.

Раніше астрофізик Джонатан Макдауелл розповів, що, ймовірно, ракета впаде на Землю між 8 і 10 травня. Куди саме вона потрапить - визначити важко. За його словами, швидше за все, уламки опиняться в океані, оскільки він займає більшу частину поверхні Землі.

"Я не думаю, що людям варто переживати. Ризик збитку від уламків для людей досить невеликий", - запевнив експерт.

Запуск ракети, скріншот з відео
Запуск ракети, скріншот з відео

Нагадаємо, марсіанську епоху відкрито: SpaceX досягла успіху для міжпланетних подорожей, Starship SN15 не вибухнув. Весь політ тривав шість з половиною хвилин

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський військовий фрегат зазнав фіаско: ледь не поцілив ракетою в себе. Фрегат" Маршал Шапошников "ВМФ Росії здійснив невдалий пуск ракеті" Калібр"

Також "Знай.ua" писав, Китай запустив ракету-зонд для дослідження Марсу: коли він добереться до Червоної планети. Китай запустив першу місію на Марс