Президент України Володимир Зеленський записав спеціальне відеозвернення на честь Дня Перемоги.

Він виділив бажання, щоб героїзм наших предків давав силу новому поколінню наших воїнів ЗСУ, захисників цілісності України.

"З вірою в це, з надією на мир ми дякуємо і вклоняємося сьогодні українцям, які захищали і звільняли нашу землю від нацистів у Другій світовій війні", - заявив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

"Дорогі громадяни! Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає День перемоги над нацизмом. Щоб зрозуміти та осягнути значення цієї перемоги, достатньо пройтись недільним Києвом. Набережною гуляють родини з дітками, біля Кия, Щека, Хорива й Либеді фотографуються молодята, у парку дідусь вчить онучку кататися на велосипеді, на терасах кафе люди смакують десертами, а поруч вуличний скрипаль неймовірно виконує "Мелодію" Мирослава Скорика. Все це відбувається під синьо-жовтими прапорами, в незалежній Україні. І в ній травень 2021 року виглядає суттєво інакше, ніж травень 1943-го, коли Київ був окупований нацистами. Там усе, про що я сказав, було неможливим. Вдячність від кожного куточка України за вигнання нацистів з кожного куточка України", - каже Володимир Зеленський, поки за ним перебувають сотні українців, які віддали свої життя під час Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський, скріншот: Telegram
Володимир Зеленський, скріншот: Telegram

Володимир Зеленський звернув увагу українців, які переглянуть підготовлений відеоролик, на фотографії позаду нього. Президент зазначив, що практично кожна сім'я в Україні має подібні фотографії, де може бути зображений батько, дідусь чи прадід, або мама, бабуся або прабабуся. При цьому в світі до сих пір відсутня музей, в якому б вистачило місця для всіх фотографій українців, які боролися і перемогли гітлерівський нацизм. Йдеться про більш семи мільйонів українців. Без них перемога, що святкується тепер щорічно, була б неможлива.

Для нас, за словами глави держави, перемога над нацизмом означає величезну подяку без кордонів, термінів давності і географічного розподілу. Бо ми повинні пам'ятати і сказати спасибі предкам за те, що колись вигнали нацистів з Харкова і Донецька в 43-му році, з Одеси і Криму в 44-м. Також за те, що вони домоглися звільнення Києва, Львова, Полтави, Луганщини, Тернополя, Кривого рогу, Закарпаття, Поділля, Волині та Івано-Франківщини від окупації.

Нагадаємо, ветеран Другої світової пояснив Володимиру Зеленському, як захищати країну: "Щоб у вас вистачило мужності"

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський зробив важливу заяву в день пам'яті: "Ми не можемо уникнути війни"

Знай.ua писав, Путін і Лукашенко привітали Україну з Днем Перемоги: "Всім громадянам світу"