Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію і освятив пам'ятну барельєфну дошку Отця Валерія, який відродив столичний храм з руїн.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook Facebook.

У неділю, 9 травня, митрополит Епіфаній вирушив до київського храму на честь Божої Матері "Живоносне Джерело", щоб провести Божественну літургію та вшанувати пам'ять свого колеги. Спільно з архієреями, духовенством і віруючими він вшанував святу Богородицю і освятив пам'ятний барельєф Отця Валерія.

служба в церкві / фото : ПЦУ
служба в церкві / фото : ПЦУ

Барельєф Отцю Валерію / фото : ПЦУ
Барельєф Отцю Валерію / фото : ПЦУ

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Епіфаній розповів, що храм на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" має багату історію довжиною в 350 років. За цей час церква неодноразово піддавалася спустошенню, особливо за часів СРСР. Однак, з 1990 року він повстав з руїн.

служба в церкві / фото : ПЦУ
служба в церкві / фото : ПЦУ

Особливу повагу митрополит Епіфаній віддав протоірею Валерію Семанцо, який з 1996 року був настоятелем храму. Він доклав масу зусиль, щоб розвинути цю духовну обитель. Однак, цього року священнослужителям довелося вперше відзначити храмове свято без нього.

"Ця церква є справді місцем пам'яті душпастирства отця Валерія, в якому його будуть згадувати і молитися за нього, допоки цей храм буде стояти. І сьогодні я освятив пам'ятну барельєфну дошку на його честь – на честь людини, яка довгі роки ревно та щиро трудилася на Христовій ниві", - написав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що Митрополит Епіфаній розповів про шлях очищення і відновлення.

Як повідомляв портал Знай.uа, митрополит Епіфаній розповів про шляхи спасіння для людини, а також про гріхи.

Також Знай.uа писав, що Митрополит Пцу Епіфаній зізнався, як можна знайти порятунок перед Великоднем: "відректися від себе".