Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію і освятив пам'ятну барельєфну дошку Отця Валерія, який відродив столичний храм з руїн.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook Facebook.

У неділю, 9 травня, митрополит Епіфаній вирушив до київського храму на честь Божої Матері "Живоносне Джерело", щоб провести Божественну літургію та вшанувати пам'ять свого колеги. Спільно з архієреями, духовенством і віруючими він вшанував святу Богородицю і освятив пам'ятний барельєф Отця Валерія.

служба в церкві / фото : ПЦУ
служба в церкві / фото : ПЦУ

Барельєф Отцю Валерію / фото : ПЦУ
Барельєф Отцю Валерію / фото : ПЦУ

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Епіфаній розповів, що храм на честь ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" має багату історію довжиною в 350 років. За цей час церква неодноразово піддавалася спустошенню, особливо за часів СРСР. Однак, з 1990 року він повстав з руїн.

служба в церкві / фото : ПЦУ
служба в церкві / фото : ПЦУ

Особливу повагу митрополит Епіфаній віддав протоірею Валерію Семанцо, який з 1996 року був настоятелем храму. Він доклав масу зусиль, щоб розвинути цю духовну обитель. Однак, цього року священнослужителям довелося вперше відзначити храмове свято без нього.

"Ця церква є справді місцем пам'яті душпастирства отця Валерія, в якому його будуть згадувати і молитися за нього, допоки цей храм буде стояти. І сьогодні я освятив пам'ятну барельєфну дошку на його честь – на честь людини, яка довгі роки ревно та щиро трудилася на Христовій ниві", - написав митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що Митрополит Епіфаній розповів про шлях очищення і відновлення.

Як повідомляв портал Знай.uа, митрополит Епіфаній розповів про шляхи спасіння для людини, а також про гріхи.

Також Знай.uа писав, що Митрополит Пцу Епіфаній зізнався, як можна знайти порятунок перед Великоднем: "відректися від себе".