Не секрет, що у неділю, 9 травня, багато країн світу відзначають світле свято - День матері. Українські воїни з бригади" Холодний Яр " розповіли, як у лавах української армії цінують жіночий внесок у спільну справу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації ОМБр "Холодний Яр" в мережі Facebook.

Публікація "Холодного Яру", скріншот: Facebook
Публікація "Холодного Яру", скріншот: Facebook

"Сьогодні, у другу неділю травня в багатьох країнах святкують День матері. Цього року у нас є привід в 9 травня привітати близьку і рідну людину. День матері походить ще з Стародавньої Греції - культу матері-богині Геї. А у Великобританії в XVII-XIX століттях відзначали "материнська неділя", шанували улюблених мам і пекли особливий пиріг.

Ініціатива зробити це свято спільним зародилася в США. У 1872 році американка Джулія Уорд виступила з ідеєю, що День матері - це день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Але широкої підтримки вона не отримала.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У 1907 році інша американка - Анна Джарвіс знову повернулася до цього питання. Вона написала листа до держустанов з пропозицією присвятити один день у році близьким людям у житті кожного-матерям. Жінка зробила це в пам'ять про померлу маму, і домоглася свого.

У 1914 році президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь всіх американських матерів. Пізніше до святкування почали приєднуватися й інші країни.

В Україні День матері у другу неділю травня відзначають понад 20 років. 10 травня 1999 - його встановлено відповідним Указом Президента України.

Сьогодні в українській армії служать майже 30 000 жінок, і багато з них мають дітей. Ми підтримуємо наших жінок-військовослужбовців, які є матерями, вдячні їм за службу і вітаємо всіх мам бригади і збройних Сил з цим святом!", - пишуть представники бригади.

Публікація "Холодного Яру", скріншот: Facebook
Публікація "Холодного Яру", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Лілія Ребрик у день матері відверто розповіла про власні помилки - "Я теж грішила!".

Як повідомляв Знай.uа, українські захисники трепетно привітали найголовніших жінок: "Дякую за віру, тепло і ласку".

Знай.uа писав, День матері 2021: найкращі привітання в прозі і картинках.