Кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. Про це розповіли в прес-службі Держприкордонслужби України.

Однак була помічена третя сторона-їх дії відстежували і супроводжували кораблі РФ: то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського і американського кораблів.

Всі порушення росіянами норм міжнародного морського права були зафіксовані і задокументовані.

Американські партнери прибули в Україну з дружнім візитом, в рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових і штурмових операціях, і ділова зустріч представників охоронців морських кордонів і забезпечення безпеки судноплавства двох держав.

Навчання США та України, фото: Держприкордонслужба
Навчання США та України, фото: Держприкордонслужба

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За планом спільних навчань кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. Елементи спільного маневрування з нарощуванням складності, в тому числі і з відображенням повітряного нападу, майже не довелося імітувати.

Навчання США та України, фото: Держприкордонслужба
Навчання США та України, фото: Держприкордонслужба

Раніше ми повідомляли, у ЗСУ детально розповіли про "особливий період" для офіцерів у запасі.

Як повідомляв "Знай.uа", СБУ знайшли на Донбасі боєприпаси 7 річної давності: бойовики геть забули про них.

Також "Знай.uа" писав, що ЗСУ попередили про небезпечні "подарунки" під землею.