В Україні гряде істотне подорожчання гречаної крупи. Зростання цін на популярний продукт варто очікувати вже до вересня 2021 року.

Про це в інтерв'ю виданню " Українські національні новини", розповів координатор Експертного платформи Національного банку України Андрій Блінов.

Блінов пояснив, що утруднення буде викликано тим, що на даний літній сезон РФ повністю припинила експорт гречки. Повідомляється, що ця країна є основним експортером популярної крупи і вартість її зростатиме до моменту збору власного українського врожаю.

" тому що, як правило, попит на гречку проявляють сім'ї з дітьми і сім'ї, де досить багато літніх людей, і відповідно вони найбільш вражені з точки зору доходів і відповідно стежать за своїм споживчим кошиком. Тому я думаю, що ціни зростуть, але позначку в 50 грн за кілограм точно ця культура не перетне... Зараз можна прогнозувати до вересня ситуацію з цією культурою, а далі будемо дивитися, яка буде ситуація з експортом і власне виробництвом цієї культури в Україні", — розповів Блінов.

Спад ціни на гречку почнеться після збору рідного врожаю.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Раніше ми повідомляли, в Україні різко підскочили ціни на огірки, і це не межа.

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні катастрофічно малий відсоток тверезих людей.

Також "Знай.uа" писав, що стало дорожче в два рази, в Україні підняли ціни на капусту