На сайті президента України з'явилася чергова петиція, в якій вимагають реформувати податок на додану вартість.

Автором даної ініціативи став Чеганюк Роман Станіславович. Він пише:»Так як, фізичні та юридичні особи витрачають приблизно 20 відсотків свого доходу на оплату ПДВ, крім цього до 25% відрахування із заробітної плати фізосіб на користь держави, і вважаючи інші податки і збори, сумарно з доходів віднімається до 50% коштів".

Тому, українець пропонує змінити ставку ПДВ до 5-10% на продовольчі товари, і товари легкої промисловості. Після цього, поступово, зробити таку ж ставку і на всі інші групи товарів.

Крім цього, ініціатор пропонує в рамках децентралізації розділити ставку ПДВ на дві частини: 1. 4% - ставка, кошти якої спрямовані відразу до загальнодержавного бюджету; 2. 1,5% - регульована ставка, кошти якої спрямовані виключно до місцевого бюджету, і розмір якої врегульовано місцевою владою. Це стимулюватиме конкуренцію між областями та містами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Петиція була створена в п'ятницю, 7 травня. За кілька днів їй вдалося набрати всього 27 підписів з 25 тисяч необхідних. У неї є ще три місяці на те, щоб зібрати потрібно Кількість голосів.

Українці, кадр з відео
Українці, кадр з відео

Якщо раптом це станеться, президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний розглянути її, і винести своє рішення.

Раніше ми повідомляли, найбільше люди переплачують за опалення та послуги, яких просто їм не надають.

Як повідомляв "Знай.иа", річний тариф на газ з 1 травня 2021, українцям детально розповіли про субсидії, "останню надію" і нові ціни.

Також "Знай.иа" писав, що українцям вдалося погасити понад 90% рахунків за комуналку: сплачено мільярди.