Стало відомо про те, що в Україні планують збільшити прожитковий мінімум. Все завдяки пропозиції Міністерства цифрової трансформації.

Про це повідомили на сторінці міністерства в соціальній мережі Facebook.

Вони пропонують додати в прожитковий мінімум вартість мобільного зв'язку та Інтернету, так як це стало невід'ємною частиною нашого життя, зокрема, під час коронавірусної інфекції, коли не завжди є можливість побачитися з рідними.

"Ми переконані, що мобільний зв'язок і доступ до Інтернету – теж базові потреби людини. Вони економлять час і фінансові ресурси", – повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Прописували прожитковий ще в 2000 році, коли для звичайних людей ці послуги здавалися чимось недосяжним. Минуло 20 років, однак, нічого не змінилося особливо в переліку послуг. Прийшов час щось міняти.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

Це дозволить українцям:

  • оперативно викликати швидку допомогу або поліцію;
  • вчитися онлайн;
  • працювати дистанційно;
  • планувати відпочинок і купувати квитки;
  • звертатися до влади;
  • користуватися електронним паспортом;
  • і навіть скаржитися на корупціонерів.

Нагадаємо, що прожитковим мінімумом називають набір продуктів харчування, послуги, а також Непродовольчі товари, яких повинно бути достатньо для адекватного життя.

Раніше повідомляли, українка не змогла отримати законні аліменти на двох дітей через банк: "списувати не будемо".

Як повідомляв Знай.иа, дівчина відшукала батька через 30 років після відходу з сім'ї, сестра і мама встали стіною: "Він тебе не шукав, копійки не дав".

Знай.иа писав, видадуть того ж дня: українцям дозволили отримати повторно свідоцтво про народження.