Холодний борщ з буряком-відмінне рішення для спекотного дня. Таке блюдо одночасно зможе і освіжити, і наситити. Варіацію люблять не менше, ніж гарячий і його часто готують пізньою весною в травні і влітку, додаючи свіжу зелень.

ІНГРЕДІЄНТ

  • яйця-2 шт.
  • буряк середнього розміру - 3 шт.
  • питна вода-2,5 л
  • яблучний оцет - 1 ст. л.
  • картопля середнього розміру-5 шт.
  • огірки середнього розміру - 2 шт.
  • зелена цибуля-60 г
  • кріп-60 г
  • сіль, мелений чорний перець, сметана - за смаком

Приготування:

1. Зварити круті яйця. Після кипіння варити ще 10-12 хвилин. Злити воду, охолодити.

2. Буряк для холодного борщу вимийте щіткою. Один бульба очистіть, розріжте на четвертинки і покладіть в каструлю. Залийте 2 л холодної питної води, додайте оцет і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

3. Готову буряк викладіть на тарілку і дайте трохи охолонути. Потім наріжте соломкою. Відвар процідіть. Додайте в нього нарізану буряк і дайте охолонути. Приберіть в холодильник до використання.

4. Частину, що залишилася буряк для борщу загорніть у фольгу і запечіть при 180°C протягом 40 хвилин. Обдайте холодною водою і дайте охолонути. Наріжте соломкою і перекладіть в буряковий відвар з холодильника.

5. Картопля для холодного борщу вимийте, очистіть і наріжте скибочками. Складіть в каструлю. Влийте залишилася холодну питну воду, доведіть до кипіння і сильно посоліть. Варіть, прикривши кришкою, 15 хвилин. Дати охолонути в холодильнику.

6. Яйця для борщу очистіть і наріжте кубиками. Огірки вимийте, очистіть і також наріжте кубиками. Лук з кропом вимийте, добре обсушити паперовим рушником і дрібно наріжте.

7. Картопляний відвар з картоплею з'єднайте з буряковим і буряком. Додати огірки, яйця, зелену цибулю і кріп. Прибрати в холодильник на годину.

Блюдо готове до подачі на стіл. Смачного.

Раніше ми повідомляли, морквяне варення з лимонним соком, простий рецепт, який не дасть шансу застуді.

Як повідомляв "Знай.uа", мариновані яйця до пива, ідеальний рецепт для тих, кого дружина не пускає в бар.

Також "Знай.uа" писав, що ідеальна закуска під шашлик і не тільки, рецепт простого блюда з томатів і цибулі.