Любителям домашнього садівництва розповіли, чим корисна кориця для кімнатних рослин і від яких проблем вона позбавляє.

Кориця є вельми ароматною і популярною спецією, проте застосовувати її можна не тільки в кулінарії. Приправа відмінно підійде для догляду за кімнатними рослинами і стане кращим аналогом хімічних речовин і різних пестицидів.

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

5 порад, як використовувати корицю для кімнатних рослин

  1. Для підгодівлі. Під час посадки нового або пересадки старого квітки важливо забезпечити його поживними речовинами. З цим завданням і впорається кориця. Щоб рослина швидше вкоренилося необхідно припудрити його корінці корицею і після цього садити.
  2. Для знезараження. Коли будете займатися обрізанням старих або хворих гілок рослини, присипте зрізи корицею. Таким чином ви не дасте поширитися інфекції, а нові пагони виростуть швидше.
  3. Захист від мошок. Якщо ви зіткнулися з проблемою мошок в кімнатних рослинах, то засипте в горщик чайну ложку кориці. В такому грунті ні мурахи, ні мошки вас не потривожать.
  4. Захист від цвілі. Якщо на листочках рослини починає утворюватися цвіль, то посипте уражені місця корицею. Грибок загине і перестане поширюватися.
  5. В якості добрива. Щоб розсада або кімнатна рослина виросла міцним і здоровим, необхідно в воду для поливу додати корицю – 0,5 ч.л. на 2 л. води.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо про поради, які допоможуть уберегти кущі малини від черв'яків.

Як повідомляв портал Знай.uа, як виростити солодкий буряк і зібрати багатий урожай.

Також Знай.uа писав, як допомогти Малині вирости і вродити багатий урожай.