Україна отримала 8 з 10 французьких вертольотів, оснащених останніми технологіями, абсолютно безкоштовно.

Детальніше про це пише прес-служба МВС.

Повідомляється, що на територію України доставили вертольоти Airbus Helicopters Н-145 в рамках україно-французького контракту. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що дані машини дісталися державі абсолютно безкоштовно, але в той же час дана модернізація дозволить зробити ці моделі вертольотів більш економічними і швидкими.

Сергій Гончаров / фото: МВС
Сергій Гончаров / фото: МВС

Вертоліт ДСНС / фото: МВС
Вертоліт ДСНС / фото: МВС

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Завдяки досягнутим домовленостям, 8 із 10 гелікоптерів Н-145 будуть оснащені найновітнішими технологіями, для України це буде абсолютно безкоштовно. Відрізнятимуться вони іншими редукторами та іншими лопатями – це зробить їх більш економічними та швидшими. Це дійсно остання модифікація", - заявив Сергій Гончаров.

На всукраїнському форумі "Україна 30" Сергій Гончаров представив два вертольоти, які надали державі в рамках україно-французького проекту. Заступник міністра заявив, що за проектом доставлять 10 вертольотів Н-145 для потреб Національної поліції, 24 вертольоти Н-125 віддадуть Державній прикордонній службі, а ще 21 Н-225 підуть на потреби Національної гвардії і ДСНС.

"Ці гелікоптери повністю перекриють потреби наших ЦОВВ. Кожен тип цих машин – надзвичайно сучасний, унікальний та здатний вивести на новий рівень виконання завдань нашими підрозділами", - сказав заступник міністра.

Вертоліт поліції / фото: МВС
Вертоліт поліції / фото: МВС

Нагадаємо, що у Донецькій області українські військові провели тренування з авіаційної наводки.

Як повідомляв портал Знай.uа, заради львів'янки з серцевим нападом підняли в небо авіацію: рахунок йшов на хвилини.

Також Знай.uа писав, що військовий літак здійснив екстрену посадку на пляжі, повному людей: втратив керування.