З Львівської області прийшли доволі цікаві новини - тут з 1 квітня стартує пілотний проєкт з аеромедичної евакуації. Україна довго чекала на такі послугу - пацієнтів з інсультами, інфарктами, з важкими травмами після аварій, а також іншими загрозливими для життя станами доставлятимуть до лікарень медичним вертольотом.

У п'ятницю, 19 березня, для реалізації даного проекту Нацполіція виділила два сучасних вертольоти. Один вертоліт буде в розпорядженні Львівського центру екстреної допомоги та медицини катастроф, другий - Київського.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "zaxid.net".

Airbus Helicopters H145, фото: Facebook
Airbus Helicopters H145, фото: Facebook

За інформацією журналістів, Львівська область - перша в Україні, де стартує пілотний проєкт з надання аеромедичної допомоги. Львівські бригади обслуговуватимуть сім областей: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Тернопільську та Чернівецьку. З 1 травня до цього проєкту приєднається Київська область.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пілотний проєкт у Львівській області реалізовуватимуть на базі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Його керівник Андрій Васько заявив, що у відділі аеромедичної евакуації чергуватимуть 10 медпрацівників: п'ять лікарів і п'ять фельдшерів.

Напередодні Центр оголошував конкурс з набору працівників до підрозділу з аеромедичної евакуації. У проєкті погодилися працювати 85 медпрацівників. У понеділок, 22 березня, конкурсна комісія має назвати переможців першого туру.

У другому турі бажаючі працювати в аеромедичному підрозділі пройдуть співбесіду і тестування. Переможці другого туру конкурсу пройдуть відповідне навчання в Києві, після якого складатимуть іспит.

Ще в п'ятницю, 19 березня, Андрій Васько в українській столиці оглянув вертоліт, на якому працюватимуть львівські медики. Наступного тижня цей гелікоптер вже буде у Львові. І перші транспортування важкохворих до лікарень вертольотом розпочнуть вже з 1 квітня.

Раніше повідомляли, російський вертоліт вторгся на територію України.

Як повідомляв Знай.uа, парашутист зачепився за вертоліт і повис у небі на швидкості 200 км: "За бортом мінус 20, живе обмороження".

Знай.uа писав, літак врізався в автомобіль, всюди уламки та полум'я: є загиблі.