На Донбасі вже восьмий рік триває збройний конфлікт. За ці довгі роки з'явилося безліч історій про біль, страх, зраду, а також і про честь, доблесть та патріотизм. Українські прикордонники згадали про свої перші промахи, уроки і щасливі моменти.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної прикордонної служби України в мережі Facebook.

Прикордонники, скріншот: Youtube
Прикордонники, скріншот: Youtube

"7 років тому в Луганському ворог вперше застосував зброю проти українських прикордонників... Того дня в російсько-українській війні з'явилися перші "трьохсоті" військовослужбовці Держприкордонслужби.

12 травня 2014-го один з патрулів Луганського загону на автомобілі "Нива" повертався до підрозділу. На околиці села Астахово прикордонників підрізав автомобіль "ГАЗель" без номерних знаків. Невідомі особи в масках без попередження відкрили вогонь з автоматичної зброї. Тільки завдяки маневру водія "Ниви" вдалося уникнути загибелі військовослужбовців. Тоді двоє військовослужбовців отримали поранення, один з них - важкі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Цей день розділив службу на кордоні з країною-агресором на до і після. Обстріл наряду дав прикордонникам важливий урок, що від ворога можна очікувати чого завгодно, потрібно носити бронежилети, тримати зброю напоготові...

Варто зазначити, що старшим прикордонного наряду тоді був капітан Леонід Ширпал. Згодом офіцер неодноразово відзначився під час участі в антитерористичній операції та героїчно загинув під "Довжанським" у липні 2014 року.", - поділилися українські прикордонники.

Публікація ДПСУ, скріншот: Facebook
Публікація ДПСУ, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, кіно на телефоні, чай і малиновий захід: захисники України показали дива Батьківщини, які зцілюють.

Як повідомляв Знай.uа, українські прикордонники проявили хоробрість на Донбасі: до бою готові.

Знай.uа писав, українець задавив прикордонника через гроші і "зізнався" через 3 роки: "Я переїхав його".