Відомий український кулінар Євген Клопотенко, який потрапив до престижного рейтингу 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії, поділився рецептом смачного яблучного печива.

"Круте яблучне печиво. Називається гамула. Тупо українське і дуже воувоу. Це щоб ви не думали, що в нашій кухні немає солодкого. Все є і достатньо. І воне таке нямнямням. Їсте і ніби цілуєтеся. Готується просто, інгредієнти ненапряжні. Яблука, цукор, вершкове масло, яйця, пшеничне борошно, вівсянка (змелена в пиль, а точніше - в борошно), молоко. Все. Робіть, їжте і офігівайте від України. Рецепт знаходиться за посиланням в профілі. Цьом.", - написав він. Євген Клопотенко

Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео
Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео

Інгредієнти:

Для тіста:

Популярні новини зараз
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Показати ще
  • 2 яблука
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г вівсяного борошна
  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 дрібка солі

Для яблучного мусу:

  • 3 яблука
  • 3 жовтки
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. цукру

Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео
Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео

Приготування печива:

Помийте 5 яблук і розріжте навпіл. Видаліть серцевину та викладіть половинки на деко, застелене фольгою. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Потім витягніть м'якуш у печених яблук і розімніть у пюре.

Змішайте 200 г пшеничного борошна і 50 г вівсяного. Додайте дрібку солі, 1-2 ст. л. цукру і 50 г вершкового масла. Ретельно перетріть до утворення масляної крихти. Додайте 100 г яблучного пюре й 1 яйце. Замісіть туге тісто, обгорніть його харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 10 хвилин.

Далі тісто розкачайте між двома листами пергаменту. Товщина тіста повинна бути приблизно 0,5 см. Виріжте печиво спеціальними формочками або за допомогою склянки. Застеліть пергаментом деко і викладіть печиво. Випікайте 7-10 хвилин за температури 200 градусів.

Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео
Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео

Приготування заварного крему:

В невеликій каструлі нагрійте 400 мл молока з 1 ст. л. сухої ромашки. В окремій посудині ретельно змішайте 4 жовтки і 100 г цукру. Додайте 1 ст. л. крохмалю і ще раз перемішайте. Влийте молоко з ромашкою в миску з жовтками й цукром, процідіть молоко через сито. Перемішайте і поверніть в каструлю.

Прогрійте на невеликому вогні, не перестаючи помішувати. Додайте 50 г вершкового масла. Помішуйте крем до отримання бажаної густоти. Подавайте печиво з заварним кремом.

Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео
Печиво від Євгена Клопотенка, скріншот з відео

Нагадаємо, Євген Клопотенко показав настільки простий рецепт хліба, що спекти його захоче кожен. Євген Клопотенко показав, як спекти ідеальний домашній хліб

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися їсти". Євген Клопотенко поділився простим та смачним рецептом

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко потрапив до престижного світового рейтингу: "Це мрія кожного". Євген Клопотенко зізнався, що це була його мрія