Молоді матері вимагають збільшити соціальні виплати на дитину до досягнення нею 3-річного віку.

Відповідна петиція з'явилися на сайті президента України.

Ініціатором петиції виступила Проценко Дар'я Дмитрівна і опублікувала її вчора, 12 травня 2021 року.

За словами жінки, в Україні кілька разів за рік збільшується прожитковий мінімум, мінімальні зарплати і пенсії. А разом з цим підвищуються ціни на продукти і комуналку. А про діток ніхто не згадав.

немовля / фото: Pixabay
немовля / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Пане Президенте, звертаюся до вас від усіх матусь України з вимогою про збільшення соціальних виплат на дитину по досягненню її 3 річного віку. Що це за держава, яка не піклується про своє майбутнє покоління!!!
В Україні щорічно збільшується по кілька разів мінімальний прожитковий мінімум, мінімальна заробітна плата, пенсії, по кілька разів на рік збільшуються ціни на продукти, комунальні послуги, але за весь цей час ніхто не згадав про малюків",- йдеться в петиції.

Як розповіла жінка, то на сьогоднішній день соцдопомога при народженні дитини становить 41 280 грн, з них одноразово 10 320 грн, а далі по 860 грн щомісяця протягом 36 місяців. Українка не розуміє, як мати з дитиною може вижити на 860 гривень на місяць

"Як може мама з маленькою дитиною прожити на 860 в місяць? Дитина росте, хворіє, їсть, задовольняє свої фізіологічні потреби, мамі теж потрібно щось їсти, і платити комунальні послуги. 860 грн це 4 пачки підгузників і 4 пачки дитячої суміші вистачить на 2 тижні, а що робити інші 2 тижні дитині???? Вмирати з голоду і не задовольняти свої фізіологічні потреби!!!Звертаюся до вас від усіх мам нашої країни і прошу не ігнорувати звернення, адже діти це майбутнє нашої держави",- написала жінка.

На даний момент вдалося зібрати всього 48 підписів і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Також схожу петицію опублікував Коваль Денис Миколайович, вчора, 12 травня 2021 року. Чоловік вважає, що виплати на народження дитини варто також підняти, у зв'язку з величезною інфляцією і зростанням цін. Адже дитину на 860 гривень неможливо одягнути, прогодувати і купити памперси. Тому українець пропонує збільшити виплати з 30 тисяч хоча б до 50 тисяч гривень.

"У 2021 році виплати на дитину при її народженні залишилися незмінними, Мама також продовжує отримувати 860 гривень протягом трьох років. Після виплати припиняються.
У зв'язку з величезною інфляцією і величезним зростанням цін на 860 грн. неможливо одягнути, купити памперс, всі дрібниці для дитини, прогодувати 2 новонароджених дитини.
Прошу розглянути і підняти виплату на народження 2 і наступного новононародженого дитя з 30000 хоча б на 50000 грн",- йдеться в тексті петиції.

На даний момент вдалося зібрати всього 37 підписів і у автора є ще 92 дні, щоб зібрати необхідні 25 тисяч підписів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ціни на бензин підвищили, а дороги не ремонтують: українці підрахували, скільки має коштувати паливо

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці обурені новим Трудовим кодексом: 1 вихідний і урізання прав

Також «Знай.иа " писав, що Абоненти просять створити єдину мобільну базу: боротьба з шахраями і безпека