Кулінарний експерт та суддя реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати найсмачнішу на світі котлету для бургера.

У відео на своєму YouTube-каналі Тетяна Литвиова продемонструвала детальний рецепт приготування апетитної котлети.

"Його Величність Бургер 🍔 Як приготувати булку, - ви вже знаєте! Тепер, настала черга котлети на мангалі та інших елементів", - написала вона. Тетяна Литвинова

Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео
Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Яловичина - 800 г.
Сало - 200 р.
Спеції "Мрія" - 1 ст. л.
Сіль - 10 г.

Для бургера:

  • Помідор;
  • Огірки солоні;
  • Сир Чеддер;
  • Бекон;
  • Гірчиця;
  • Кетчуп;
  • Салат Айсберг.

Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео
Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео

Приготування:

Тетяна Литвинова радить приготувати фарш власноручно вдома, пропустивши через насадку з великими отворами. Спершу ретельно перемішати його з жиром. Добре посолити - 8-10 г на смак. Також поперчити й додати улюблені спеції. Добре підійде білий перець, зерна гірчиці.

Фарш спершу вимішуємо як тісто. А потім - відбиваємо. Для формування котлет добре підійде кулінарне кільце. Проте, можна формувати й руками. Руки та форму слід змочити. Готові котлети накрити пергаментом і поставити у холодильник.

Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео
Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео

Дістати котлети з холодильника потрібно за годину до того, як плануєте готувати їх. Щодо розміру котлети слід орієнтуватися на величину булки і пам'ятати, що м'ясо при смаженні зменшиться в діаметрі приблизно на 1 см.

Котлети викласти на гарячу решітку. Через 3 хв перекласти решітку на іншу сторону. Литвинова наголосила, що у жодному разі не можна натискати на котлету, перевіряючи, яка вона. Смажити потрібно протягом 6-8 хвилин на власний смак.

Булку перед приготуванням слід пропарити, щоб скоринка не кришилася, радить Литвинова. А потім - підсмажити її на решітці. Також поки котлета гаряча з обох боків слід поставити сир, щоб плавився. Далі формуємо бургер як зазвичай.

Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео
Бургер від Тетяни Литвинової, скріншот з відео

Нагадаємо, Тетяна Литвинова з МастерШеф зізналася, як завжди залишатися красивою: рецепт на мільйон. Тетяна Литвинова відкрила свій секрет краси

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тетяна Литвинова з "МастерШеф" порадувала пісним рецептом вінегрету: "Авокадо, водорості і гриби". Тетяна Литвинова показала оригінальний рецепт вінегрету

Також "Знай.ua" писав, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" здивувала світ стравами з простих рецептів: тартар з полуниці. Тетяна Литвинова взяла участь у поєдинку з іншим шеф-кухарем