Відома українська тренерка і колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби, який здатний подолати весняний авітаміноз і не лише.

"Салат з кульбаби. Чули про таке? А коли-небудь готували салат з листям кульбаб? Саме час спробувати! Виявляється, ця квітка здатний принести чималу користь нашому організму.", - зазначила тренерка. Марина Боржемська

За словами Боржемської, у кульбабі міститься чимало корисних речовин. То ж вона добре допоможе у боротьбі з весняним авітамінозом.

Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina
Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina

Зокрема, як зазначила Боржемська, кульбаба здатна виводити з людського організму токсини, стимулювати виділення жовчі, руйнувати камені в жовчному міхурі, попереджати діабет і ожиріння, стимулювати діяльність серцево-судинної системи, очищаючи кров і знижуючи рівень холестерину.

Популярні новини зараз
День Прокла 3 грудня: витирайтеся виворотом білизни, нікуди не їдьте і моліться, традиції та заборони суботи Без каші не залишимося: в Україні оновили ціни на соняшникову олію, гречку та курячі яйця Алекс Топольський дізнається правду про дівчат, а сварка Саші та Вікі вийде на новий рівень: "Вона не вийде заміж" Весь цей час ми помилялися: як правильно готувати гречку, щоб вона не втратила смаку і не розварилася
Показати ще

"Весняне листя кульбаби часто входять до складу салатів і борщів, а в деяких країнах їх навіть маринують і заквашують, ніби капусту. Квіти кульбаби використовуються для приготування вина і варення. З розкритих бутонів готують "кульбабовий мед". Не варто забувати й про нектар, а також квітковий пилок.", - розповіла вона. Марина Боржемська

Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina
Марина Боржемська, instagram.com/uzelkova.marina

Для того, щоб прибрати гіркоту, тренерка радить молоде листя кульбаби вимочити в підсоленій воді протягом 20-30 хвилин. Основна гіркота піде, а залишиться лише легкий присмак, як у салатного листя.

Салат з кульбаби:

Спершу помийте і підсушіть близько 50 г молодого листя кульбаби. Вимочувати його не обов'язково. Тоді листя дрібно наріжте, додайте 5 г рослинної олії й трохи лимонного соку. Також можна додати до свого смаку сіль, гірчицю, перець тощо.

Ретельно перемішайте і одразу подавайте до столу. Боржемська додала, що салати з кульбаби можуть бути дуже різноманітними. Тому не варто боятися експериментувати з інгредієнтами. До салату можна додати, наприклад, картоплю, огірки, редис, цибулю, буряк, петрушку, кріп, сметану, яйця.

Нагадаємо, Марина Боржемська розкрила секрет, як не набрати зайві кілограми і поліпшити зовнішній вигляд. Спортсменка поділилася списком корисних звичок

Як повідомляв портал "Знай.ua", Узєлков не виділив дітям ні метра: з чим залишилася Боржемська після розлучення. Боржемська розповіла про те, кому дісталася квартира

Також "Знай.ua" писав, Боржемська згадала, ким була до розлучення з Узєлковим: "Ніколи не соромилася". Марина Боржемська розповіла цікаву історію про свою першу роботу