Український зірковий фітнес-тренер і колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська розповіла, як підтримувати тіло в тонусі простими звичками.

Відповідний пост з'явився на її сторінці в Instagram.

Марина Боржемська часто ділиться з українцями корисною інформацією про схуднення, спортивні вправи та харчування в Instagram. На цей раз спортсменка вирішила дати кілька порад для підтримки тіла в тонусі.

В першу чергу Боржемська порадила дотримуватися балансу в харчуванні, оскільки поганий раціон може відбитися не тільки в зайвих сантиметрах, але і на стані шкіри. Для цього необхідно обмежити споживання насичених жирів: жирних сортів м'яса, жирних сирів, масла і смаженої їжі, цукру. Слід відмовитися від газованих напоїв і зменшити споживання солі.

Марина Боржемська, фото: Instagram
Марина Боржемська, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

При цьому не варто забувати випивати достатню кількість води, щоб підтримувати баланс в тілі і дозволити клітинам швидше відновлюватися.

Марина Боржемська зазначила, що необхідно включити в день фізичні навантаження, щоб вплинути на циркуляцію крові і тонізувати стінки судин і м'язів. Як мінімум необхідно ходити по 30 хвилин в день.

Не менш важливо приймати контрастний душ, адже холодна вода звужує капіляри, активує кровообіг, стимулює тканини і зміцнює шкіру. Це не означає, що потрібно сидіти в холодній ванній годинами – досить декілька разів направити струмінь холодної води на ноги (від щиколоток до стегон і навпаки).

Марина Боржемская, фото: Instagram
Марина Боржемская, фото: Instagram

Далі Боржемська порадила робити масаж. Таким чином стимулюється лімфатична система і кровообіг. Досить буде почати з погладжувань щиколоток і стегон. Краще для цього використовувати ефірні масла, а також робити масаж легко і плавно, а не болісно.

Останній момент, на який звернула увагу Марина Боржемська – здоровий сон. За словами тренера, саме цей пункт допоможе підтримувати шкіру в тонусі.

Нагадаємо, що Узєлков не виділив дітям ні метра: з чим залишилася Боржемська після розлучення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Марина Боржемська розповіла цікаву історію про свою першу роботу.

Також Знай.uа писав, що Марина Боржемська з дітьми розповіла про стосунки з колишнім чоловіком:"не маю ярого бажання бачитися".