Українців попередили про найближче подорожчання хліба і яловичини. Про це розповів економічний експерт Олексій Дорошенко

І при цьому відзначили, що на тлі загального зростання цін яйця і масло додавати в ціні більше не будуть. Зміна цін пов'язана з сезонним фактором.

Так, овочі подешевшають через новий урожай. А ось ціни на яйця знизяться через те, що цей продукт стали знову везти в Європу, що позначилося на зниженні цін.

При цьому великої рогатої худоби стало менше. А значить, м'ясо стало дорожче. Це світова тенденція, яка є і в Україні.

Бородинський хліб / скріншот з відео
Бородинський хліб / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на олію, що шокували всіх напередодні Великодня, поки не зменшуються, але і не ростуть. Також не дешевшають комбікорми і кукурудза, хоча скоро буде новий урожай цих товарів. Зростання цін на злакові викликало ще одне серйозне подорожчання – подорожчання хліба.

В Україні також стрімко дорожчає хліб. Тільки за останній рік його вартість збільшилася на 12,5%. Тенденція зростання ціни не припиняється, розповів економічний експерт Олег Пендзин.

"Незалежно від ситуації на світовому ринку з ціною пшениці хліб в Україні дорожчає щомісяця на 1-1,5%. І якщо на даний момент в Україні загальна інфляція 7,5%, то за рік хліб в Україні подорожчав на 12,5%", – повідомив економіст.

Раніше ми повідомляли, курятина, масло і молоко, які продукти в Україні коштують дорожче, ніж в Європі.

Як повідомляв "Знай.uа", вилучили 5,4 тонни, українців ледь не нагодували фальсифікованим м'ясом.

Також "Знай.uа" писав, що дешевих черешень і полуниці не буде, найпопулярніші фрукти постраждали без тепла.