Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, в країні створять систему оповіщення громадян про надзвичайні ситуації. За словами міністра, на реалізацію даного проекту планують витратити з бюджету 490 млн гривень.

Про це міністр Михайло Федоров заявив під час брифінгу в п'ятницю, 14 травня.

Інфографіка Мінцифр, скріншот: Telegram
Інфографіка Мінцифр, скріншот: Telegram

Федоров зазначив, що система оповіщення про НС буде створена на основі державного мультиплексу, який буде не тільки транслювати до 12 безкоштовних цифрових каналів, а й сповіщати громадян про надзвичайні ситуації.

Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри
Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"В рамках створення цього мультиплексу формуватиметься система повідомлень про надзвичайні ситуації. Ми бачимо, що відбувається в Ізраїлі, і бачимо, що система оповіщення повинна працювати в державі", - сказав міністр.

Він зазначив, що проєкт планують реалізувати на кредитні кошти, які виділять державні банки на 5-7 років. Погашатися кредити будуть за рахунок доходів Державного концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Також варто нагадати нашим читачам, що Україна стала першою країною в світі, де електронні паспорти стали юридичними аналогами паперових і пластикових документів. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров з цієї нагоди дав інтерв'ю для американського аналітичного центру Аtlanticcouncil і розповів про шлях Мінцифри до прийняття закону і безпеки цифрових паспортів.

Раніше повідомляли, на місто-розсадник коронавірусу Ухань обрушилося потужне торнадо: сотні поранених, загиблих шукають з собаками.

Як повідомляв Знай.uа, поліцейський врятував життя паралізованій пенсіонерці - більше доби сусіди не могли з нею зв'язатися.

Знай.uа писав, киянка народила в метро здорового хлопчика.