Стало відомо про те, що в Україні сильно подешевшали яйця. За скільки тепер можна придбати десяток на прилавку супермаркету.

За останньою інформацією, в п'ятницю, 14 травня, середня ціна на яйця, від різних українських виробників, становить 22,84 гривени. Це за упаковку, в якій 10 штук.

курячі яйця, скріншот з відео
курячі яйця, скріншот з відео

Тим самим, експерти відзначають, що це на цілих 39 відсотків більше, ніж минулого року. Про це повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі, а також сільського господарства. Вся інформація базувалася на даних обласних Державний адміністрацій.

У той же час, минулого місяця яйця стали дешевше приблизно на 7 відсотків, а якщо порівнювати з минулим тижнем - то на цілих 9 відсотків.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Яйця, фото: скріншот з відео
Яйця, фото: скріншот з відео

Середня ціна десятка яєць варіюється в залежності від регіону. Так, у Східному регіоні це 21,25 грн; у Західному – 20,38 грн; у північному – 20,51 грн; у південному – 25,71 грн; у центральному – 26,33 грн.

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Експерти говорять про те, що причиною спаду цін на яйця становить початок сезону домашніх яєць, адже вони значно складають конкуренцію продукції птахофабрик.

Також, значно може впасти ціна на цукор, а також на масло, які не так давно сильно виросли в ціні.

Нагадаємо, раніше Яйця, цукор і масло: експерти розповіли про стрімке зниження цін після Великодня.

Як повідомляє портал "Знай.ua" В Україні різко впала ціна на овочі: у скільки обійдеться смажена картопля. В Україні почали активно падати ціни на картоплю завдяки імпорту з європейських країн.

Також "Знай.ua" писав, що В Україні подорожчали гречка, масло і яйця, і це не межа: що буде з цінами на головні продукти.