В Одеській області викладач одного зі спеціалізованих коледжів влип у мовний скандал, назвавши українську мовою окупантів і фашистів.

Детальніше про це пише видання "Факт".

Повідомляється, що епіцентром скандалу став викладач спецдисциплін морського спеціалізованого коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко.

Під час обговорення в соціальних мережах нових правил української мови педагог дозволив собі публічно некоректно висловитися. Його словами викликали бурхливу реакцію в соціальних мережах, а також реакцію в самому навчальному закладі.

"Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларусску альбо па-русску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова — мова окупантаў та фашыстаў", - написав Олександр Макаренко В коментарі в Facebook.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Коментарі / скріншот
Коментарі / скріншот

Заступник директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова розповіла журналістам, що в навчальному закладі не будуть миритися з подібними висловлюваннями, тим більше з боку педагога.

"Керівництво коледжу не буде ставитися терпимо до таких висловлювань. Неприйнятно, що викладач нашої установи публічно робить такі висловлювання. Ми поговоримо з дітьми в тих групах, де він викладає, і з'ясуємо, чи пропагує вчитель ненависть до державної мови на своїх уроках", — заявила Наталія Федорова.

У той же час, скандал вже перейшов регіональні кордони. Активісти звернулися до Уповноваженого із захисту державної мови, а також подали заяву на "гарячу лінію" уряду.

Нагадаємо, що кияни масово порушують закон, розкривши рот.

Як повідомляв портал Знай.uа, які покарання передбачені за порушення мовного закону.

Також Знай.uа писав, що порушників закону про мову почали притягувати до відповідальності.