Для всіх українських водіїв є важливі новини. З понеділка, 17 травня, в Україні стартує "Тиждень безпеки дорожнього руху". Є відмінний привід згадати те, що могло піти за довгий час проведений за кермом, а не за книжкою з правилами і законами.

Про це стало відомо завдяки сюжету від українських правоохоронців у мережі Facebook.

Україна приєднується до шостого глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить у всьому світі 17-23 травня. До її організації приєдналися близько 300 міст України.

Копи зазначили, що зараз є прекрасна можливість повторити правила поведінки на дорозі і розповісти їх своїм дітям.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Глава Укрінфрапроекту Кирило Хомяков на прес-конференції з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху розповів, що його відомство планує закупити для Міністерства охорони здоров'я 10 реанімобілів, які призначатимуться для реагування на дорожньо-транспортні пригоди.

"Запускаємо "пілот" з МОЗ. Закупимо для них 10 реанімобілів, які працюватимуть на дорогах", - сказав Хомяков.

За його словами, також в рамках пілотного проекту для Укртрансбезпеки в цьому році буде закуплено 40 додаткових пересувних ваг.

Швидка допомога, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Швидка допомога, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на прес–конференції заявив: "За цей рік ми маємо зниження кількості травмованих в результаті ДТП на 14% і кількості загиблих-на 17%. Це той старт, який ми маємо станом на зараз, вже цього року".

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

Він зазначив, що зменшення кількості аварій з травмованими і загиблими на дорогах спостерігається в місцях, де розташовано камери автофіксації. За його словами, цього року планується встановити ще понад 200 камер автофіксації в місцях концентрації ДТП.

Раніше повідомляли, штраф за розбиту дорогу: українці запропонували копам стежити за рівним асфальтом.

Як повідомляв Знай.uа, у Львові крадуть лавки, городяни злі до чортиків: "Собі на фазенду".

Знай.uа писав, у Києві кур'єр-камікадзе влаштував патрульним веселу нічку: демон на мопеді.