Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко провів прес-конференцію, де розповів про нові правила призначення субсидії.

Віднедавна в Україні діє новий порядок оформлення та отримання субсидії. Тепер, при її нарахуванні не враховуватимуть витрати на оплату навчання або лікування, вартість якого перевищує 50 тисяч гривень одноразово.

Віталій Музиченко говорить про те, що вони в Міністерстві соціальної політики переглянули критерії обліку деяких витрат українців, вартість яких понад 50 тисяч гривень одноразово. Йдеться про придбання робіт, товарів, і послуг, які не належать до комуналки, медицини, а також навчання. Ці витрати відтепер не враховуватимуть.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також, в нових правилах заговорили про випадки, коли в сім'ї субсидіанта є два автомобілі, яким не більше 15 років. Музиченко зазначив, що за таким критерієм не будуть враховуватися автомобілі радянського виробництва, адже вони випускалися в період, охоплений критерієм.

Заступник Міністра соціальної політики підкреслив, що всі ці нові правила були створені для того, щоб забезпечити адресний підхід в її наданні.

Варто відзначити, що ще в середині квітня Кабінет Міністрів посилив адресність надання житлових субсидій. У Міністерстві будуть враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди, цінні папери, і так далі. Були посилені вимоги при призначенні виплат в частині здійснення одноразових дорогих покупок, а також наявності банківських депозитів.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко
Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко

Віталій Музиченко в ефірі зазначив, що неодноразово бували випадки, коли людина отримувала виплати, а потім купувала валюту на мільйон гривень. Тепер вони будуть це припиняти.

Нагадаємо, раніше У Мінсоцполітики розповіли, яких субсидій варто очікувати українцям у 2021 році: "прийдеш, призначать..."

Як повідомляє портал "Знай.ua" Українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення

Також "Знай.ua" писав, що Субсидії в Україні виплачуватимуть за новими правилами: хто залишиться " за бортом"