Заступник Міністра юстиції з питань цифровізації Сергій Орлов розповів про нові сервіси, які вже доступні на порталі Дія. Він більш детально розповів про них.

Сталося це на Diia Summit, в якому брав безпосередню участь сам президент України, Володимир Зеленський. Він зазначив, що зовсім скоро всі державні послуги будуть перенесені в цифровий варіант.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

Спочатку Сергій Орлов розповів про електронну сплату адміністративного збору. Більшість послуг з реєстрації в Україні вимагають оплату адміністративного збору, зокрема, що стосується прав на нерухомість.

Все це раніше займало величезну кількість часу, однак, зараз все змінюється. Тепер, все що потрібно-додаток, QR-код, і пару натискань на екран.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

Далі всі дані будуть у реєстратора. Ця послуга спочатку буде всього в трьох регіонах-Рівне, Одеса і Хмельницький, але, зовсім скоро стане доступно і для всієї країни.

Також, Сергій Орлов повідомив, що послуга з реєстрації майнових прав на нерухоме майно стане доступна онлайн. Це спростить також питання обліку майна громадян для цілей оподаткування. "Всі запити формуються без участі людини", - підкреслив він.

Спочатку воно працюватиме в Харкові, після чого найближчим часом введуть і по всій країні.

Також, представили один з найголовніших проектів - ФОПи тепер можуть відкривати бізнес через портал. На це буде йти всього кілька хвилин, і не потрібно робити особливих зусиль.

Нагадаємо, раніше Зеленський потрапив у топ-10 найпопулярніших світових лідерів: обігнав Макрона і Трюдо.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський зробив щедрий подарунок українському генію:"це раніше було американське посольство".

Також портал Знай.uа писав, що "Квартал 95" показав масову вакцинацію українців:"Зеленський і Кличко почнуть з киян".