Все таки залишаються сфери життєдіяльності в яких, перш за все через фізіологічні особливості, жінки мають певні привілеї, навіть незважаючи на постійну боротьбу жінок за свої права і рівні можливості з чоловіками.

Не секрет, що українське законодавство захищає права всіх жінок, які працюють, особливо це стосується вагітних. Про це детально стало відомо завдяки новій публікації Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Українці, фото: Ukrnews
Українці, фото: Ukrnews

Трудовим законодавством України забороняється застосування праці жінок на важких роботах і з шкідливими або небезпечними умовами праці. Під забороною і підземні роботи. Виняток - нефізичні підземні роботи, праця з санітарного та побутового обслуговування.

Особливе табу на залучення жінок до підняття і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Які особливості роботи жінок з вантажами?

Не можна, щоб жінки піднімали або переміщали предмети вагою більше 7 кілограмів, якщо така робота здійснюється постійно протягом зміни. У разі, коли робота до 2 разів на годину чергується з іншими видами діяльності маса вантажу може бути збільшена до 10 кілограмів. Важливо, що в вагу переміщуваного вантажу включається вага як тари, так і упаковки.

Робота в нічний час. Допускається таке навантаження?

Нічні зміни - чергове табу, за винятком тих галузей, де це викликається особливою необхідністю і дозволяється в якості тимчасового заходу.

До видів робіт заборонено залучати вагітних?

Вагітність - це особливі потреби і особливі умови праці. Так, перш за все, вагітних категорично заборонено залучати до понаднормових робіт, робіт у вихідні дні і, звичайно ж, в нічний час. Крім цього, не дозволяється направляти їх (а ще - жінок, які мають дітей віком до трьох років) у відрядження.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, 120 тисяч гривень за аліменти і 60 тисяч штрафу: українця позбавили квартири, щоб виплатити "борг дитині" за 14 років.

Як повідомляв Знай.uа, київське метро може подорожчати до 20 гривень.

Знай.uа писав, альтернативний спосіб погашення: українець відкупився від аліментів дорогим "подарунком".