Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков затвердив позапланове засідання парламенту на прохання народних депутатів, на якому розглянуть звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Відповідне розпорядження з'явилося на сайті Верховної Ради.

Повідомляється, що у вівторок, 18 травня, о 16:00 відбудеться позачергове засідання парламенту на вимогу 155 народних депутатів України. В ході засідання парламентарії розглянуть наступні питання:

  1. Звільнення з посади Міністра інфраструктури України Криклія Владислава Артуровича;
  2. Звільнення з посади Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Петрашка Ігоря Ростиславовича;
  3. Звільнення з посади Міністра охорони здоров'я Степанова Максима Володимировича.

Дмитро Разумков / фото: ВРУ
Дмитро Разумков / фото: ВРУ

Народні депутати / фото : ВРУ
Народні депутати / фото : ВРУ

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На зазначеному засіданні народні депутати України проголосують "за" або "проти" звільнення вищеперелічених чиновників.

Варто нагадати, що Дмитро Разумков раніше заявив, що підтримує завзяття народних депутатів щодо звільнення міністрів. Голова Верховної Ради зазначив, що зайняти посади чиновників повинні будуть повноцінні наступники, а не тимчасові виконуючі обов'язки.

Нагадаємо, що в Україні найближчим часом може з'явитися новий міністр охорони здоров'я: оргкомітет закликав депутатів не робити помилок.

Як повідомляв портал Знай.иа, 5 млн з бюджету підуть на Клінінг, прокат іномарок і "звітного асистента" для Міністерства енергетики.

Також Знай.иа писав, що плани щодо відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" у Верховній Раді.