Рада проголосувала за звільнення міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка слідом за відставкою його колеги Владислава Криклія, який очолював Міністерство інфраструктури.

Про це повідомляє кореспондент Знай.ua із сесійної зали українського парламенту.

За результатами голосування, за звільнення міністра проголосували 280 нардепів.

Він очолював Міністерство з 17 березня 2020 року.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ігор Петрашко, фото Знай.ua

Варто також нагадати, що буквально годиною раніше за звільнення 34-річного Владислава Криклія з посади міністра інфраструктури України, яку він очолював з 29 серпня 2019 року, проголосувало 284 народних депутата.

Владислав Криклій / скріншот з відео
Владислав Криклій / скріншот з відео

Цікаво, що профільний Комітет ВРУ не підтримав рішення Ігоря Петрашка про звільнення за власним бажанням під час обговорень 18 травня.

"Члени Комітету не підтримали звільнення Петрашка Ігоря Ростиславовича та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді визначитися шляхом голосування з зазначеного питання", - повідомила Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Як відзначив очільник Парламенту Дмитро Разумков, не менш важливим питанням є те, хто буде наступником і чи є підтримка тих чи інших кандидатів.

Наступним питанням в сесійній залі має стати звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

Нагадаємо, народні депутати України проголосували за звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Як повідомляв портал Знай.uа, 5 млн з бюджету підуть на Клінінг, прокат іномарок і "звітного асистента" для Міністерства енергетики.

Також Знай.uа писав, що плани щодо відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" у Верховній Раді.