Ведучі програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч розповіли про користь петрушки для організму, а також назвали її вартість та умови зберігання.

Столова ложка петрушки містить половину добової норми вітаміну К. На думку вчених, люди, які вживають петрушку, на 22% зменшують собі ризик переломів.

"Особливо корисна петрушка жінкам. Коли ми вживаємо цю зелень, звичайно ж, омолоджуємось. Вона містить дуже багато вітамінів, у тому числі вітаміни А, Е та С, а також фолієву кислоту", - зазначила дієтолог і генетик Людмила Гончарова.

Вона уточнила, що за один раз можна з'їдати до 100 грамів зелені. До неї рекомендується додавати рибу, яйця або овочеве рагу.

петрушка, фото Pxhere
петрушка, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Чаї з петрушки значно зменшують набряки, оскільки можуть виводити зайву рідину з організму. Для приготування чаю потрібні тільки вода (1,5 л) і петрушка (100 г). Воду закип'ятити, петрушку промити обрізати стебла і подрібнити зелень.

Добре перем'яти петрушку, щоб вона пустила сік, і проварити декілька хвилин. Дати настоятися протягом 15-20 хвилин. До напою можна додати мед, корінь імбиру, лимон. А пити такий настій краще натщесерце протягом двох тижнів.

петрушка, фото Pxhere
петрушка, фото Pxhere

У магазинах зеленої красуні вже повно. Правда, коштує вона в супермаркетах до 18 гривень за пучок. На ринках ціни нижчі – 12-15 грн за 100 р.

Нагадаємо, які рослини не можна садити на одній грядці: корисна таблиця сумісності.

Як повідомляв портал Знай.uа, правильна підгодівля і підрізування: з цими порадами малина порадує вас багатим і солодким урожаєм до зими.

Також портал Знай.uа писав, як виростити солодкий буряк і зібрати багатий урожай: важливі поради для городників.