В ході позачергового засідання Верховної Ради України парламентарії проголосували за звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Про це повідомляє спецкор Знай.uа з сесійної зали українського парламенту.

Відомо, що у вівторок, 18 травня, Дмитро Разумков скликав позачергове засідання Верховної Ради на вимогу 155 народних депутатів. В ході сесії парламентарії вже затвердили звільнення двох міністрів-Владислава Криклія та Ігоря Петрашка.

Тепер народні депутати проголосували за звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова. "За" відсторонення чиновника проголосувало 292 народних обранців.

Варто відзначити, що перед цим про звільнення Максима Степанова висловився прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Глава уряду заявив, що незадоволений темпами вакцинації в Україні, поставок вакцини і постійних перенесення їх термінів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Шмигаль підкреслив, що темпи вакцинації свідчать про незадовільну роботу МОЗ і міністра як менеджера. Також він зазначив, що свою роль у поданні про відставку Степанова зіграли зібрані 150 підписів депутатів за відставку міністра.

Сам Максим Степанов в ході свого звернення до народних депутатів заявив, що зміг домогтися певних успіхів в області трансплантології, а також заявив, що у нього є чіткий план, як перебороти пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що Рада звільнила Криклія з посади міністра інфраструктури.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністра Петрашка звільнили слідом за Криклієм: як голосувала Рада.

Також Знай.uа писав, що в Україні найближчим часом може з'явитися новий міністр охорони здоров'я: оргкомітет закликав депутатів не робити помилок.